Zavrieť

Porady

Rýchla smotanová torta

Fany Fany

Fany je offline (nepripojený) Fany

5 kelimkov kyslej smotany, 5 vanil.cukrov, trocha škorice - premiešať (nie šľahať). Do tort.formy rozložiť na dno okrúhle piškóty, poukladať na to ovocie (môže byť aj zavárané, najlepšie jahody), zaliať časťou smotanovej hmoty. Opakovať 3 x. Dať do chladničky na cca 2 hodinky.

Je to rýchle a osviežujúce. Mňam.
Usporiadat
pyton pyton

pyton je offline (nepripojený) pyton

Mne naozaj stačia 2 normálne smotany a malý biely jogurt Rajo a dvojité piškóty - je to dvakrát navrstvené, ale potom dobre vymiešané. To vymiešanie je dôležité. A ovocia veľa preveľa. Napr. tie jahody doteraz boli dosť šťavnaté a to bolo fajn, lebo to nasiaklo do tých piškót. Už sa teším na ríbezle a čučoriedky.
0 0
Vera Vera

Vera je offline (nepripojený) Vera

my máme čierne moruše, chcem to vyskúšať z nich, som zvedavá
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

pyton
A tiež jahodový kokteil - mlieko, cukor, jahody, mixér./
A čo táto varianta ? mlieko, med, vajíčko, vanilka + ovocie
0 0
Mirka D Mirka D

Mirka D je offline (nepripojený) Mirka D

Neviete nejakú ľahkú tortu (na spracovanie)? Môj syn má narodeniny a ja nie som skúsená cukrárka.
Mirka
0 0
Barbara Barbara

Barbara je offline (nepripojený) Barbara

no niekedy fakt nevijem gdo som ...viac
Fany
5 kelimkov kyslej smotany, 5 vanil.cukrov, trocha škorice - premiešať (nie šľahať). Do tort.formy rozložiť na dno okrúhle piškóty, poukladať na to ovocie (môže byť aj zavárané, najlepšie jahody), zaliať časťou smotanovej hmoty. Opakovať 3 x. Dať do chladničky na cca 2 hodinky.

Je to rýchle a osviežujúce. Mňam.

mne to chutí najlepšie s banánmi
0 0
Daniela Daniela

Daniela je offline (nepripojený) Daniela

No babenky, ja si kúpim šľahaný tvaroh beztukový (1/2 kg)v kauflande ako kde, piškóty veľké a dva kelímky kyslej smotany + dva vanilkové cukry.
DO zapekacej nádoby - hranatej - na spodok dám piškóty pokvapkané kávou+druhá vrstva rozmiešaný tvaroch (polovicu) potom 2 vrstva -piškóty s kávou-zbytok tvarou rozmiešame s kapučínom (1 sáčok) 2+1 a navrstvíme na druhú vrstvu piškót, posypeme instantným kakaom a necháme v chladničke stuhnúť. Špica. Pre deti menej kávy. Ovocie nedávam, lebo sa rozmočia piškóty.:p
0 0
rada rada

rada je offline (nepripojený) rada

Ja tiež radšej varím ako pečiem, ale tento recept je veľmi jednoduchý, ale aj dobrý.
7dkg masla, 2 ks vanilkový cukor - spolu vymiešať a pridaľ - 6 žĺtok (pridávať po jednom), 10dkg pomletých orechov, 10 dkg postrúhanej čokolády, 1 prášok do pečiva, sneh zo 6 bielkov.
Z týchto surovín upečenú a vychladnutú piškótu zoškrabeme cca do polovice omrvinky, čo sme zoškrabali, potom použijeme na posypanie torty.
Na piškótu poukladáme na kolieska pokrájané cca 2 banány.
KRÉM: 2 šľahačkové smotany, 2 stužovače do šľahačky, 1 vanilkový cukor, 5dkg kryštálový cukor, 5 dkg nahrubo postrúhanej čokolády (vytvorí sa tým straccatella efekt)
Na tortu s banánmi dáme krém a na krém poukladáme zoškrabané omrvinky.
Dobre je ponechať cca 1-2 hod. v chladničke.
0 0
atramka atramka

atramka je offline (nepripojený) atramka

Mirka tu máš recept od Hanky,mozno sa to hodi pre zaciatocnicky :

Upečieš piškotový korpus zo 4 vajec. (4 bielky vyšľaháš so 4 lyžicami práš. cukru, pridáš po jednom 4 žĺtky a 4 lyžice hrubej múky, do ktorej si primiešala 1/2 bal. práš. do pečiva)
(keď sa tiu nechce piecť korpus vylož formu detskými piškótami , daj masu na to, potom opäť piškoty......)


Plnka:
2 balíčky vanilkového pudingu bez varenia
2 malé kompóty mandariniek
2 šľahačkové smotany
toto všetko dáš do misky zvanej miska kyska ( ak takú nemáš stačí miska, ktorá má vrchnák) Uzatvoríš misku a 5-6 krát pohrkáš, potom ešte raz - otvor a zľahka premiešaj, ak ti zostali nerozpustené časti.
Korpus máš v tortovej forme a naleješ naň plnku. Dáš na 24 hodín do chladničky a maškrtným členom domácnosti zamedzíš prístup k tvojmu dielu.
Po 24 hod. vybarieš a môžeš ozdobiť šľahačkou, ovocím, a ak si veľmi lenivá iba nastrúhaš čokoládu.
......môžeš to urobiť aj s čokoládovým pudingom a višňami......
je to veľmi rýchlo a je to fakt super....... teraz je chladno, takže to nemusí ísť do chladničky, daj to na dve hodinky stuhnúť, až chceš tak môžeš pridať z pomarančovej šťavy a Zlatého klasu s troškou cukru navrch želatínu, .....
fantázii sa medze nekladú.....
nech sa ti vydarí a želám dobrú chuť.......
0 0
pyton pyton

pyton je offline (nepripojený) pyton

Niečo lákavé prikladám, ale netuším, či to je dobrý recept.
http://zena.sme.sk/clanok.asp?cl=2567799

Čokoládovo-banánova nepečená torta
Potrebujete:

4 dcl vody
10-15 dkg cukru (podľa chuti)
15 dkg kakaa
1/4 masla
2 balíčky piškót
banány
Postup:

V hrnci uvarime vodu s cukrom a kakaom až kým to nezhustne, potom to odstavíme a vložíme maslo. Keď to vychladne primiešame všetky piškóty. Do tortovej formy položíme vrstvu kakaovej zmesi, na to vrstvu nakrájaných banánov a opäť vrstvu piškótovej zmesi. Vložíme do chladu postáť na pár hodín - môžeme to aj trošku zaťažiť.
0 0
pyton pyton

pyton je offline (nepripojený) pyton

Nepečené moučníky:
:p http://www.labuznik.com/rec_cats.php?ParentID=243
0 0
Zita4 Zita4

Zita4 je offline (nepripojený) Zita4

Ja prikladám našu najobľúbenejšiu, ľahko stráviteľnú tortu. Vyskúšajte:
0 0
bezradná bezradná

bezradná je offline (nepripojený) bezradná

knihomol I. stupňa
Aj ja vám pridám moju verziu. Potrebujem k tomu len dve smotany.Ďalšie kelímky smotany nahradím pudingom zo zlatého klasu uvareného v 4dl mlieka s dvomi lyžicami cukru. Keď vychladne, zmiešam so smotanou a ďalší postup už ako si kto vyberie. Dáva to celej torte takú lahodnejšiu chuť - my ju voláme pribináčková torta. Ak to chcem slávnostnejšie, upečiem korpus zo štyroch vajec a len do stredu dám detské piškóty. Tento postup má tú nevýhodu, že torta musí stáť v chladničke aspoň cez noc, aby to celé "dozrelo"
0 0
nika123 nika123

nika123 je offline (nepripojený) nika123

Fany
5 kelimkov kyslej smotany, 5 vanil.cukrov, trocha škorice - premiešať (nie šľahať). Do tort.formy rozložiť na dno okrúhle piškóty, poukladať na to ovocie (môže byť aj zavárané, najlepšie jahody), zaliať časťou smotanovej hmoty. Opakovať 3 x. Dať do chladničky na cca 2 hodinky.

Je to rýchle a osviežujúce. Mňam.
Ja mám veľmi maškrtných synov a preto dávam celú formu do mrazničky,stačí hodinka a je to ako zmrzlina,skús neobanuješ.:p:p:p
0 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
6 kelímmov pochúťkovej smotany
Granko
Vanilkový cukor
Kokosová múčka
Detské ohrúhle piškóty
Práškový cukor


Pochúťkovú smotanu zmiešam s grankom/ množstvo od oka , aby to bolo dobre zafarbené/ , práškovým cukrom a vanilkovým cukrom , vmiešam kokosovú múčku .

Do tortovej formy ukladám piškoty , krém , piškóty , krém . Dám na 2 hod do chladničky stúhnúť .

Ja robievam 2 dávky , pretože mám veľkú rodinku .:p Množstvá som Vám nenapísala , lebo to robím od oka a podľa chuti dorábam . Takže by som Vás zbytočne šalela , ak by som napísala koľko čoho tam ide .
0 0
Tana74 Tana74

Tana74 je offline (nepripojený) Tana74

bezradná
Aj ja vám pridám moju verziu. Potrebujem k tomu len dve smotany.Ďalšie kelímky smotany nahradím pudingom zo zlatého klasu uvareného v 4dl mlieka s dvomi lyžicami cukru. Keď vychladne, zmiešam so smotanou a ďalší postup už ako si kto vyberie. Dáva to celej torte takú lahodnejšiu chuť - my ju voláme pribináčková torta. Ak to chcem slávnostnejšie, upečiem korpus zo štyroch vajec a len do stredu dám detské piškóty. Tento postup má tú nevýhodu, že torta musí stáť v chladničke aspoň cez noc, aby to celé "dozrelo"
Tak túto tortu som včera urobila a dnes sa za ňou iba zaprášilo. Zajtra musím robiť ďalšiu.
0 0
Bambit Bambit

Bambit je offline (nepripojený) Bambit

Ja som ju tiež robila cez víkend, ale neviem prečo som ju mala na druhý deň riedku, vôbec sa mi nedala krájať. Puding som mala dosť tuhý, ale vôbec neviem kde som urobila chybu, pretože ani tie piškóty neboli také nasiaknuté ako keď ju robím len zo smotany. Ináč nám chutila, len nebola úhľadná.
0 0
bezradná bezradná

bezradná je offline (nepripojený) bezradná

knihomol I. stupňa
Bambit
Ja som ju tiež robila cez víkend, ale neviem prečo som ju mala na druhý deň riedku, vôbec sa mi nedala krájať. Puding som mala dosť tuhý, ale vôbec neviem kde som urobila chybu, pretože ani tie piškóty neboli také nasiaknuté ako keď ju robím len zo smotany. Ináč nám chutila, len nebola úhľadná.
To si z toho nič nerob. Ja,ako som ju tu napísala, som na ňu dostala chuť. V sobotu som ju spravila a presne to isté sa mi stalo( prvýkrát odvtedy čo ju robím!!!), že bola taká neúhľadná. Ale už som rozmýšľala, že zrejme bola chyba v smotane, lebo som ju nerobila z tej klasickej 250g-ovej a tieto všehodruhu smotany nie sú také pevné.
0 0
vieramaria vieramaria

vieramaria je offline (nepripojený) vieramaria

Túto Rýchlu trasenú tortu mám vyskúšanú a je BETÁLNA! Urob ju zásadne s pudingom bez varenia Dr. Oetker CREME OLÉ. Korpus pokvapkaj šťavou , napr. ananas. džus, nanes krém a druhý korpus.Po hodine je super! Ozdob šľahačkou.Dá sa aj ako tortové rezy, ked biskvit po dllžke pokrájaš na 3 pásy a natieraš 2 vrstvy. Skúsila som vanilkový aj kakaový, ovocie broskynový kompot nadrobno nakrájat , a určite sa dá aj iné iba dodrž objem kvapalín. Čauko a dobru chuť! Je to dodatok k torte od ATRAMKY.
Naposledy upravil vieramaria : 10.10.07 at 18:46 Dôvod: omyl pri zaradení
0 0
pivko pivko

pivko je offline (nepripojený) pivko

Farang
vieramaria Pozri príspevok
Túto Rýchlu trasenú tortu mám vyskúšanú a je BETÁLNA! Urob ju zásadne s pudingom bez varenia Dr. Oetker CREME OLÉ. Korpus pokvapkaj šťavou , napr. ananas. džus, nanes krém a druhý korpus.Po hodine je super! Ozdob šľahačkou.Dá sa aj ako tortové rezy, ked biskvit po dllžke pokrájaš na 3 pásy a natieraš 2 vrstvy. Skúsila som vanilkový aj kakaový, ovocie broskynový kompot nadrobno nakrájat , a určite sa dá aj iné iba dodrž objem kvapalín. Čauko a dobru chuť! Je to dodatok k torte od ATRAMKY.
Aký korpus ?Aký krém? povodný recept je naj!koľko kelimkov kyslej smotany tolko vanilkovych cukrov,vymiešať a do formy začneš dávať po vrstvách detské piškoty , ovocie / naj su čerstvé ríbezle/a vymiešanú smotanu s cukrom , vrch posýpať grankom.
jednoduché a super. dobrú chuť.
0 0
vieramaria vieramaria

vieramaria je offline (nepripojený) vieramaria

pivko Pozri príspevok
Aký korpus ?Aký krém? povodný recept je naj!koľko kelimkov kyslej smotany tolko vanilkovych cukrov,vymiešať a do formy začneš dávať po vrstvách detské piškoty , ovocie / naj su čerstvé ríbezle/a vymiešanú smotanu s cukrom , vrch posýpať grankom.
jednoduché a super. dobrú chuť.
Trasená torta sa robí z 2 teglikov nevyšľahanej šľahačky, 2 pudingy creme olé, 2 konzervy mandarínok aj so šťavou, dá sa do uzavieratelnej nádoby trasie sa nou kým necítiš, že zhustlo.Korpus môžeš nahradiť piškotami pokvapkanými kávou alebo šťavou.s korpusom máš perfektnú tortu vhodnú aj na oslavu.Príprava 15 minút, ked si kúpiš korpus. Ozdob šlahačkou.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať