Ahojte oberoňáci. Poprosím Vás o radu. V oberone účtujem necelý pol rok a nie je mi celkom jasné ako účtovať stravné lístky. Mám nasledovný problém:
SZČO v rámci tržby príjma stravné lístky. Na dennej uzávierke je uvedená iba celková suma tržby (hotovosť+SL). Z pomocnej evidencie sa dozviem koľko bolo SL. Ja to zaúčtujem do hlavnej pokladne cez 200-tržby. No chcem vedieť koľko je vlastne stravných lístkov, mať jednoducho prehľadnú evidenciu. Začala som si ju robiť v knihe cenín ale pri tvorbe výkazu o majetku a záväzkoch som zistila, že mi tam načítalo údaje z hlavnej knihy a tiež z knihy cenín t.z. tie stravné lístky sú tam dvojmo.
Tak som uvažovala že by som si urobila ďalšiu pokladňu na stravné lístky a zvlášť by som účtovala tržbu hotovosti a zvlášť tržbu v SL.
Ale ako by som mala účtovať výdaj týchto SL? SZČO ich totižto používa na kúpu tovaru do predajne.
A ako zaúčtovať platbu v SKK v čase do 16.1.2009?
Ja som to začala účtovať tak, že všetko som si zaúčtovala do hlavnej pokladne a potom cez priebežne položky som to preúčtovala do pokladne cenín a pokladne SKK. Ale neviem či je účtovanie cez PP dobré!
Prosím poraďte mi. Ďakujem.