potrebujem opat radu.
ostalo mi trochu zemiakov v supke uvarenych, cca 300 gramov, aka to mala kopka, povedal som si. Ze co spravim s tym, nuz sulance predsa.
Na druhy den osupal som ich, roztlacil, pozrel nejake recepty, ze pridat trochu krupice, vajce, hrubu muku. Nuz pridaval som. Pridaval som zas. A zase som pridaval. Potom som este pridaval a nakoniec som... pridaval. Akoby ta muka mizla v studni. Vsade v receptoch sa pise, ze zemiakov ma byt viac, a muky menej. Ale mne to pripadalo, ze tych 300g zemiakov akoby nasiaklo 400g muky. No a z lahkej vecere sa stala obrovska guca cesta, ktora by nakrmila hadam troch.
Nuz nasulal som, a isiel uvarit. A tam bol dalsi problem, sulance boli akoby moc hutne, neda sa povedat ze tvrde, to je zle slovicko, stale boli makke, ale neboli take jemne, nerozplyvali sa tak... od babky z detstva si pamatam, ake lahodne ich robila makkucke, a tieto boli proste hutne. Co som zrobil zle?
Skusal som ich este dlhsie povarit, ale mam pocit, ze sa to len zhorsovalo, poslednych zopar som povaril 10 minut, ci sa to nezmeni, ale boli este horsie, nez tie co som vybral, hned ako vyplavali.
Ja mam pocit, ze to bolo kvoli tomu velkemu mnozstvu muky... ze keby bolo viac zemiakov ako muky, boli by maksie. Aj by chutili viac zemiakovo, tu som mal pocit, ze zujem samu muku. Urobil som chybu vo vybere zemiakov? Pouzil som nove zemiaky... mozno maju privela vody. Nechapem, kde inde moze byt problem...