Guláš bez míchání – opravdu skvělý!
PŘÍSADY:
1 kg vepřového masa – nejlepší z plecka, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 čajové lžičky gulášového koření (může být i kari), 3 čajové lžičky sladké mleté papriky, 1 polévková lžíce Solamylu, sůl, pepř, 2 masoxy, feferonka, 0,75 – 1 l vody.
PŘÍPRAVA:
Maso a cibuli nakrájíme, smícháme s ostatními surovinami, pořádně promícháme (masoxy rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do 1 l vody), dáme vše do pekáče (lepší do simaxové misky), přikryjeme alobalem a pečeme na 250 stupňů asi 1,5 hodiny.
NEDOLÉVAT VODOU, NEMÍCHAT, NESUNDÁVAT ALOBAL!
Guláš je opravdu výborný a nenáročný na čas.
Podáváme s chlebem, těstovinami, rýží nebo knedlíkem.