8 menších červených řep, 200 g vepřového masa, 1 cibule, 1 rohlík, 1 vejce, 100 ml mléka, 200 ml smetany, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 200 g strouhaného sýra, sůl, pepř, vegeta, strouhanka, petrželová nať
.
Řepy důkladně omyjeme, uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme zchladnout. Každou bulvu seřízneme a vnitřek vydlabeme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, dochutíme petrželovou natí, podlijeme a podusíme.
Do vychladlé směsi přidáme vejce, rohlík namočený v mléce a vegetu. Řepy naplníme směsí a vyrovnáme je do pekáčku vymazaného máslem. Polijeme smetanou a na každou dáme kousek másla a kopeček sýra. Posypeme strouhankou a pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě.