i&g Lekár mi odporúča CT vyšetrenie tenkého a hrubého čreva. Keďže som ešte na takomto vyšetrení nebola, chcela by som vedieť čo to obnáša. Vraj budem niečo piť a niečo mi vstreknú do konečníka. Dá sa to zvládnuť? Má s tým niekto skúsenosti? Ako dlho trvá takého vyšetrenie?
Absolvoval som pred 5 rokmi, po pozitívnom teste na okultné krvácanie. Otrava, rozpaky, polhodina na stole, kino z vlastného čreva, musíš sa úplne uvoľniť, ale dá sa vydržať. Gastroenterológ mi povedal .... gratulujem, máte takú chorobu, ako Havel a Schuster, hľadajte si kontakty v Innsbrucku /začínajúca divertikulitída/. Okrem toho vnútorné hemoroidy druhého stupňa s odporučením operácie ... lebo môže byť horšie. Odmietol som, liečil som sa sám. Zmenou stravovacích návykov, žiadne zázraky. Základ - doobeda ovocie, banán, jablko celé okrem stopky, pomaranč, v jeseň denne vlastné hrozno. Obed normálne, večera hocijaká polievka, najlepšie akákoľvek zeleninová. Do nej ponoriť 2-4 kotúčiky celozrnného pšeničného chlebíka /pukancového polystyrénu/, nechať 10 minút rozpustiť a kašu zjesť. Okrem nej nič. Ak trvá hlad, tak ešte za tanier polievky. Alebo strúhanú mrkvu bez čohokoľvek. Pred spaním akupresúrna masáž - tlak prstom prostredníkom kolmo do brucha, asi 6-10 cm pod pupkom, ako silno sa dá. Dnes nemám žiadne potiaže, okultný test negatívny.