taiko Dufam ze to tu mozem fuknut.
http://www.jedloakopriatel.sk/nesmie...o-skuste-ghee/. Myslim, ze na 100% sa to vycistit neda (lebo sa to filtruje cez utierku, alebo cez hodvabnu satku), takze podla mna tam stale nieco maaaalicko z tych mliecny bielkovin, ci laktozy ostane. Moja zena ma laktozovu intoleranciu a aj intoleranciu na kasein a alfa-laktalbumin a beta-lactoglobulin a v pohode ghee moze. Ale pri alergiach, by som to skusal pomalicky
Prebehla som stránku.
http://www.jedloakopriatel.sk/ako-dalej/ - veľmi citlivý, povzbudzujúci text pre novozdiagnostikovaného človeka s ťažkosťami v prijímaní niektorých zložiek potravín. Človek týmto zásahom do stravovacieho stereotypu zaradí úplne iné potraviny. Čo má zrejme tiež svoj zmysel.
Ghee - na pohľad jednoduchý recept. Skúsim. A dúfam, že získam aj súhlas na použitie.
MUDr. Karaba odporúča, aby sa človek sám "otestoval", keďže každý organizmus je individuálny, hlavne pri intolerancii na laktózu. Nemusí vyradiť vyradiť všetko mliečne. Individuálne zistiť akú hladinu organizmus toleruje.
Ja ju mám tiež, môžem všetko kyslomliečne, šľahačku, tvaroh, tvrdé syry, bryndzu. Tavené nie. Sladké mlieko absolútne nie. Ani mi nechýba. Ale mám vyslovene rada sójové, s mierou, a o.i. mi vyhovuje, že tam nie je živočíšny tuk.
Že je mozarella z byvolieho mlieka som nevedela. Máte to na stránke. Tá mi tiež vyhovuje.
Ďakujem.