Zavrieť

Porady

Naj RECEPTY mňami mňam

Cesnaková krémová polievka:

Jednoduchá polievka starých mám:
Potrebujeme:
- strúčiky cesnaku podľa chuti (kto ako má rád silu cesnaku)
- maslo
- 0,5l vody + 0,5l mlieka
- bujón aký chcete
- sol, vegeta
- olej+múka na zásmažku

Postup:
Na masle osmažíme prepasírovaný cesnak. Keď trošku chytí farbu pridáme vodu, mlieko a bujón. Privedieme do varu. Počas toho ako nám bude pomaličky vrieť si pripravíme zásmažku (do malého hrnčeka dáme olej a múku a na miernom ohni necháme múku speniť, zmení aj farbu na hnedkastú) Zásmažku necháme chvíľu vychladnúť a za stáleho miešania vlejeme do polievky. Prevaríme pričom by nám mala zhustnúť. Ak sa Vám zdá stále riedka nebojte sa zásmažky pridať aj druhý krát. Na samý koniec pridáme soľ a vegetu podľa chuti.
V prípade, že sa Vám zhrčkavie nevešajte hlavu, aj mne sa to stale neraz, stačí vziať sitko a prepasírovať, polievka je ešte lepšia, jemnejšia.


Prajem dobrú chuť.
Usporiadat
ivonka4 ivonka4

ivonka4 je offline (nepripojený) ivonka4

Francúzske zemiaky (šťavnaté)

Potrebujeme:
- 1 ks klobásky
- 20 Dkg slovenskej točenej
- 2 ks strednej cibule
- 4 ks vajíčka
- zemiaky
- 1 téglik kyslej smotany
- 2 dcl mlieka
- troška oleja na pomazanie pekáča
- soľ, čierne korenie, vegeta, červená paprika

Postup:

Nakrájanú cibuľku osmažíme na troške oleja, pridáme klobásku a slovenskú točenú nakrájané na menšie kocky. Necháme nech klobáska pustí šťavu, trošku osolíme, okoreníme.
3 vajíčka uvaríme na tvrdo.
Pekáč jemne omastíme olejom(najlepšie olej rozotrieť servítkou alebo pierkom) Pretlačíme zemiaky cez klasické sito (0,5x0,5cm myslím) tak aby dno pekáča bolo nimi pokryté. Osolíme a okoreníme.Na zemiaky dáme pripravenú zmes z kobásky+točená+cibuľa. Ďalšia vrstva sú 3 vajíčka na tvrdo. Na ne rozotrieme kyslú smotanu. Posledná vrstva sú opäť zemiaky. Posledné vajíčko roztrepeme spolu s 2 dcl mlieka a rovnomerne rozlejeme po zemiakoch. Potom ich osolíme, okoreníme, trocha vegety a červenej papriky. Hurá do trúby. Pečieme cca 30 min, pri 180°C zakryté alobalom. Potom odokryjeme a zapečieme. Zemiačiky musia pekne stmavnúť na vrchu.

Dobrú chuť
4 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
Letný šošovicový šalát

30 dg šošovice namočíme do studenej vody (najlepšie cez noc)
Ráno uvaríme so soľou, vínnym octom 0,5 dl a 2 ks bobkových listov , vody len toľko, čo prekryje
Do vlažného postrúhame 1 menší zeler na hrubom strúhadle, prikryjeme pokrievkou a necháme vychladnúť
Do studeného zamiešame
nadrobno nakrájanú cibuľu
pretlačený cesnak
1 ČL nadrobno nakrájanej bazalky
1 ČL oregáno
1 dl olivového oleja
MČK podľa chuti
10 dg syru feta na drobné kocky (1x1x1)
5 0
ivonka4 ivonka4

ivonka4 je offline (nepripojený) ivonka4

Pác na kuracie prsia - čína mäsko

Potrebujeme:
- 2 vajcia
- 2 PL oleja
- cca 1-2 dcl mlieka
- 2 čl horčice
- kečup pikantny alebo sladky kto ako ma rad
- 3-4 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie, červená paprika, cury korenie, mletý kmín, majorán, feferónka
- a samozrejme kuracie prsia nakrájané na pásiky

Postup:
Vajcia rozbijeme do misky a rotrepeme. Pridáme horčicu, olej a premiešame. Pridáme mlieko a kečup a všetko nachystané korenie. Celkom na koniec dáme pretlačený cesnak a dochutíme slanosť a štiplavosť. Môže sa pridať aj solamil ale nemusíte. Mäsko necháme v páci do druhého dňa a osmažíme na panvici. Príloha je vhodná hranolky, ryža.

Dobrú chuť
Naposledy upravil ivonka4 : 21.07.10 at 16:28
0 0
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
Letný tuniakový šalát
180 g konzervovaného tuniaka
2 ružové grepy
180 ml majonézy miešanej s jogurtom (1:1)
1 malý fenikel
80 g konzervovanej kukurice
50 g odkôstkovaných zelených olív
1 PL nasekaného petržlenu
1 PL kaparov (kapár?)
extra panenský olivový olej, soľ, biele korenie


Príprava:
Fenikel očistíme a nakrájame na tenké prúžky, zamiešame s majonézou a jogurtom, dochutíme soľou a bielym korením, pridáme nasekaný petržlen, dobre premiešame a odložíme do chladničky.
Medzitým prekrojíme grepy tak, aby nám šupky zostali pekné celé polovice.
Grepy vydlabeme, očistíme od bielych šupiek a nakrájame na kocky, pridáme tuniaka, kukuricu, kapary a olivy a jemne premiešame.
Kôry grepfruitu naplníme tuniakovou zmesou, polejeme feniklovou majonézou, jemne pokvapkáme olivovým olejom a zdobíme petržlenou a feniklovou vňaťkou.
6 0
ivonka4 ivonka4

ivonka4 je offline (nepripojený) ivonka4

Kung pao

Potrebujeme:
- 600g bravčové karé
- 1pl solamilu
- 1 žltok
- 3 čl sójovej omáčky
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 menšia feferonka
- polovička čl zázvoru
- 1 dcl vína
- soľ, cukor, oriešky

Postup:

Mäso nakrájame na rezance, ktoré premiešame so solamylom. Pridáme žltok a sójovú omáčku a znova premiešame. Necháme odstáť v chlade. Mäso opražíme na rozohriatom oleji. Opražené mäso vyberieme a v panvici udusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a pokrájanú feferónku. Pridáme opražené mäso, zázvor a podlejeme vínom. Ochutíme trochou soli, cukru a primiešame trochu solamylu, sójovej omáčky a oriešky. Podávame s ryžou.

Dobrú chuť
3 0
ivonka4 ivonka4

ivonka4 je offline (nepripojený) ivonka4

Čínska ryža s vajíčkom

Potrebujeme:
- 1 pór
- 4 vajcia
- varenú ryžu
- 2 stredné mrkvy
- soľ, čierne korenie, karí korenie

Postup:
Pokrájaný pór osmažíme na oleji spolu s nastrúhanou mrkvou na väčšie kúsky. Pridáme ryžu a premiešame. Vajcia osolíme, okoreníme, pridáme karí a urobíme z nich praženicu. Praženicu potrháme vidličkami na menšie kúsky a pridáme do ryže. Premiešame a hotovo.

Výborná príloha k jedlám.
4 0
Deganova Deganova

Deganova je offline (nepripojený) Deganova

Tiež to robievam a je to super
0 0
ivonka4 ivonka4

ivonka4 je offline (nepripojený) ivonka4

Rýchla špenátová krémová polievka

Potrebujeme:
- 1 špenát mrazený sekaný
- cca 3 dcl vody
- cca 4-5 dcl mlieka
- múka a olej na zásmažku
- soľ, vegeta
- cesnak

Postup
Mrazený špenát vložíme do hrnca, podlejeme trochou vody a necháme na miernom ohni roztopiť. Potom pridáme zvyšok vody a varíme cca 15 minút na miernom ohni, aby nám špenát zjemnel. Pridáme mlieko,pretlačený cesnak, soľ a vegetu podľa chuti. Pomaly varíme a pripravíme si zásmažku. Zásmažku vlejeme a počkáme kým zhustne. Môžme osmažiť aj kocky chlebíka navrch.

Dobrú chuť
3 0
ivonka4 ivonka4

ivonka4 je offline (nepripojený) ivonka4

Kurča na kyslej kapuste

Potrebujeme:
- 1 kurča ktoré rozporcujeme
- 0,5 kg kyslej kvasenej kapusty
- korenie na kurča

Postup
Kapustu rozložíme na pekáč. Na kapustu poukladáme nakorenené naporcované kurča. Pečieme cca hodinu a pol pri 180°C.
Príloha môžu byť varené zemiaky ale ja obľubujem aj bez prílohy, kapusta má výbornú chuť s kuriatkom.
4 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

ivonka4 Pozri príspevok
Kurča na kyslej kapuste

Potrebujeme:
- 1 kurča ktoré rozporcujeme
- 0,5 kg kyslej kvasenej kapusty
- korenie na kurča

Postup
Kapustu rozložíme na pekáč. Na kapustu poukladáme nakorenené naporcované kurča. Pečieme cca hodinu a pol pri 180°C.
Príloha môžu byť varené zemiaky ale ja obľubujem aj bez prílohy, kapusta má výbornú chuť s kuriatkom.
Ešte lepšie je, ak kurča zakryjeme kyslou smotanou. Už len oblízať prsty.
3 0
ivonka4 ivonka4

ivonka4 je offline (nepripojený) ivonka4

Rýchla zeleninová polievka - čo dá komôrka

Potrebujeme
- akúkoľvek zeleninu čo nájdete
- 1-2 bujóny podľa veľkosti hrnca ktorý idete robiť
- celé čierne korenie, vegeta, soľ

Postup
Ja zvyčajne robievam polievku z mrkvy, kalerábu, celer, petržlen, pór, zemiak, zvyknem aj trojuholník kapusty dať, ružičkový kel.
Zeleninu nakrájame na kocky, trošku osmažíme na masle, zalejeme vodou, dáme bujón, celé čierne korenie, soľ a varíme.
4 0
aneurizma aneurizma

aneurizma je offline (nepripojený) aneurizma

ivonka4 Pozri príspevok
Kurča na kyslej kapuste

Potrebujeme:
- 1 kurča ktoré rozporcujeme
- 0,5 kg kyslej kvasenej kapusty
- korenie na kurča

Postup
Kapustu rozložíme na pekáč. Na kapustu poukladáme nakorenené naporcované kurča. Pečieme cca hodinu a pol pri 180°C.
Príloha môžu byť varené zemiaky ale ja obľubujem aj bez prílohy, kapusta má výbornú chuť s kuriatkom.
Tento recept má maličkú chybičku krásy. Kurča na kapuste potrebuje peknú prerastenú slaninku nakrájanú na plátky a pekne vedľa seba poukladanú na pekáči, na to kyslá kapusta aj so šťavou a na to uložiť posolené porcie kuriatka a tak dať zapiecť a už len dobrú chuť.
pekný víkend želám
4 0
ivonka4 ivonka4

ivonka4 je offline (nepripojený) ivonka4

Skvelý tip, takto so slaninkou som neskúšala ale najbližšie isto skúsim
0 0
ivonka4 ivonka4

ivonka4 je offline (nepripojený) ivonka4

Zemiakové placky

Potrebujeme:
- zemiaky
- soľ, čierne korenie, majorán
- 1-2 vajíčka
- múka
- slaninka

Postup:
Zemiaky najstrúhame. Pridáme 1-2 surové vajíčka, soľ, korenie, majorán. Prihodíme najemno nakrájanú slaninku na kocky. Zahustíme múkou. Nakoniec pretlačený cesnak. Všetko dobre premiešame. Ak sme zahustili moc, dáme trochu mlieka. NEcháme chvíľu odstáť, aby sa chute premiešali. Rozpálime si panvicu a robíme placky. Tým, že sme zemiaky nastrúhali budú dobručké chrumkavé na okrajoch. A pravá slaninka domáca dá tomu vynikajúci šmak
5 0
Dana1 Dana1

Dana1 je offline (nepripojený) Dana1

podľa možnosti vždy pozitívne naladená... :-))) ...viac
Pórová polievka

V hrnci roztopíme maslo a pridáme na kolieska pokrájaný pór. keď pór zmäkne prilejeme vodu a nadrobno pokrájané zemiaky. varíme do mäkka. priamo v hrnci zemiaky a pór popučíme, alebo môžeme použiť aj mixér. osolíme, okoreníme, pridáme muškátový oriešok a nadrobno pokrájané bylinky - bazalku, petržlenovú vňať. chvíľku povaríme a nakoniec pridáme štvrť litra šľahačkovej smotany na zjemnenie. podávame s opraženým chlebíkom. MŇAM
8 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Dostala som tento email, celkom dobre to kuriatko na zemiakovej placke vyzerá.......
14 0
Dana1 Dana1

Dana1 je offline (nepripojený) Dana1

podľa možnosti vždy pozitívne naladená... :-))) ...viac
Kamoška mi poslala tento recept na muffiny, ona ich pred tým upiekla a okoštovala som. MŇAMI MŇAM
7 0
ivonka4 ivonka4

ivonka4 je offline (nepripojený) ivonka4

Lasagne

Potrebujeme:
- 2 stredne cibule
- cca 3/4 kg hovädzieho mesa mleté (môže byť aj mix s bravčovým, ale čisté hovädzie chutí lepšie)
- paprika, rajčina
- soľ, čierne koreni,
- zmes korení na lasagne bolonese 1-2 sáčky, uvidíte podľa chuti
- smotana na varenie
- plátky lasagnov - cestovina
- tvrdý syr na strúhanie
- cesnak

Postup:
Cibuľu nakrájame a osmažíme na oleji. Pridáme pomleté mäso a necháme ho zatiahnuť. Neustále mäso miešame a rozdrcujeme, aby neboli velke hrudy. Potom pridáme sáčky zmesi korenia lasagne bolonese, rajciny nakrájané na mesiačiky a papriku na pásiky. Zalejeme vodou len tolko aby bola celá zmes zakrytá. Varíme a nechávame postupne vodu odpariť. Pridáme pretlačený cesnak ku koncu varenia. Keď je paprika a rajčina mekká a voda odparená, zmes odstavíme.Zmes nesmie byť riedka, aby nám lasagne pekne stáli. Pripravíme si pekáč, vytrieme ho olejom a rozotrieme pierkom alebo servítkou.
Prvá vrstva sú plátky cestoviny, nato rozotrieme zmes mäska, znova cestovina a mäsko, cestovina a mäsko. Koľko poschodí urobíte záleží od množstva mäsa. Odporúčam tak tri vrstvy cestovina a tri mäsa. Tretiu vrstvu mäsa (teda zbytok v hrnci) zmiešame so smotanou na varenie, smotany nedáme veľa, cca 1dcl. Na túto tretiu vrstvu mäsa dáme nastrúhaný syr a dáme zapiecť na cca 40-45 minút pri 180°C. Cestoviny nie je treba predvárať.

Dobrú chuť.
5 0
Zvalik Zvalik

Zvalik je offline (nepripojený) Zvalik

večná optimistka, ale už na hrane ... ...viac
Dana1 Pozri príspevok
Kamoška mi poslala tento recept na muffiny, ona ich pred tým upiekla a okoštovala som. MŇAMI MŇAM
na budúci týždeň upečiem mojim andelom....verím, že sa vydaria!
1 0
ivonka4 ivonka4

ivonka4 je offline (nepripojený) ivonka4

Biela fazuľová polievka
Potrebujeme:

- fazuľu namočenú deň vopred, alebo fazuľu s konzervy
- 1 ks mensej cibule, 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 ks klobásky, môžete dať aj údeného mäska
- zemiaky
- soľ, vegeta, cierne korenie celé
- 2 vajíčka na tvrdo
- múka olej na zásmažku
- 0,5l mlieka
- bobkový list

Postup:
Fazuľu dáme variť spolu s cibuľkou, dáme celé čierne korenie, bobkový list. Keď je fazuľa mäkká pridáme klobásku a zemiaky. Varíme do mäkka. Pridáme mlieko(cca pol na pol s vodou).
Ochutíme vegetou a soľou. Pripravíme si zásmažku.
Zásmažku vlejeme do vriacej polievky. Pridáme pretlačený cesnak a varíme kým nezhustne.
Keď polievku odstavíme, vhodíme do nej pokrájané vajíčka.

Dobrú chuť
2 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať