Zavrieť

Porady

guľáš

Ahojte!
Nevie náhodou niekto, koľko mäsa budem potrebovať na guľáš pre 50 ľudí?
Ďakujem!
Usporiadat
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
buchač Pozri príspevok
Blbosť .....


Skutoční majstri ho varia jednou rukou.
V druhej majú COLT (a)..
No aby si Ty hneď netasil zbraň ! Až by ma to prekvapilo.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Stefan2005 Pozri príspevok
špecifikáciu môžeš ďalej upresňovať - koľko je medzi 50 ľuďmi vegetariánov - pre tých treba druhý kotlík s inými ingredienciami...
Kľudne ....nemám problém ...

Otázka :

Ak jedol niekto guláš zo sójovými kockami , aký bol dojem ?
Lepší je síce pomer 50-50 % mäso - sója ...ale jedol som oboje .
Bol som skutočne prekvapený tou chuťou ...ako ozajstný kotlíkač...
0 0
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
Varíme dá sa povedať úplne rovnako ako Vlastička - Ondrejvla, iba červenú papriku dávam hneď ako opražím mäsko. Potom trocha podlejeme vodou a miešame a pritom si dáme dobré vínko Cibuľu nikdy nedávam v rovnakom množstve ako mäso, lebo by potom boli všetci nadutí a ja by som nevedela či preto, že guľáš nebol dobrý, alebo kvoli tej cibuli.
Mäsko dávam v poradí : hovädzie, jelenie, bravčové a kto jedol náš guľáš chválami nešetrí. Fuj, zasa sa chválim.
1 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Majka, škoda že som ho nejedla, ja by som určite chválou nešetrila.
0 0
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
A mne by stačilo, keby si ho jedla aj bez tej chvály, lebo by to znamenalo, že sme sa konečne stretli "naživo".
0 0
Lila Lila

Lila je offline (nepripojený) Lila

Áno, výborný je guláš z troch druhov mäsa /teda aj z diviny/, ale ak nemáte takú možnosť, tak postačí do gulášu pridať korenie na divinu a jalovec /t.j. borievku/ prípadne pred dovarením vhodiť malú smrekovú vetvičku.
0 0
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
Tá vetvička veru ani v našom nikdy nechýba. A zabudla som podotknúť - majorán nedávame
Naposledy upravil Melnick : 24.08.10 at 22:30
0 0
JaDo JaDo

JaDo je offline (nepripojený) JaDo

Melnick Pozri príspevok
Fuj, zasa sa chválim.
A ja sa riadim heslom "keď ťa nepochvália, pochvál sa sám!"
1 0
akrestanova akrestanova

akrestanova je offline (nepripojený) akrestanova

Fíííha!!!! Až toľko užitočných odpovedí som vôbec nečakala. Doteraz som zháňala nejakého kuchára, ktorý by nám to prišiel uvariť, ale po prečítaní týchto príspevkov to mám chuť vyskúšať uvariť sama. ĎAKUJEM ešte raz za pomoc.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
JaDo Pozri príspevok
A ja sa riadim heslom "keď ťa nepochvália, pochvál sa sám!"
Môj foter , nebožtík už , vravieval ...

" Taký guláš som vám navaril , že mu je potrebné onikať ..."
0 1
jasomlaco jasomlaco

jasomlaco je offline (nepripojený) jasomlaco

Tweety Pozri príspevok
Aj ja, ja som uviedla len príklad. Ja robím z dvoch druhov mäska, a dávam ho tam habadej. A k zemiakom pridám ešte halušky.
Si mi teraz pripomenula moju svokru. Keď sme raz boli na nejakej oslave tak som sedel neďaleko kotlíka v ktorom kuchtila guľáš. A skoro som sa zhrozil: zahustenie-trocha múky, zlepšenie chuti-horčica. Len ma tak zatriaslo. Ale nič v zlom,
0 0
ondrejvla ondrejvla

ondrejvla je offline (nepripojený) ondrejvla

Podstatné, že zatiaľ to viem... Ale zajtra už možno bude inak. ...viac
buchač Pozri príspevok
Kľudne ....nemám problém ...

Otázka :

Ak jedol niekto guláš zo sójovými kockami , aký bol dojem ?
Lepší je síce pomer 50-50 % mäso - sója ...ale jedol som oboje .
Bol som skutočne prekvapený tou chuťou ...ako ozajstný kotlíkač...
Tak ten som už skúšala jesť, ale pokus nevyšiel. Buď jem mäso, alebo len cvičné mäso, no a to ja veru nemusím.
1 0
Excise Duty Excise Duty

Excise Duty je offline (nepripojený) Excise Duty

ten, čo už nemusí do roboty
Vo Viedni je jeden skvelý lokál, kde varia veľa druhov gulášov. Okrem klasiky naríklad aj Znojemský konský guláš alebo príležitostne aj z kengurieho mäsa.
0 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

nebol to síce guláš, ale klokana som jedla, chutil celkom dobre, pripravil mi ho moj sused kuchár, ktorý robí v Rakúsku.
0 0
judita1971 judita1971

judita1971 je offline (nepripojený) judita1971

zbožňujem varenie guľášu na otvorenom ohni, keď sa varí pre 50 ľudí, ktorí majú chuť sa zabaviť, tá nálada, tá koštovka počas varenia, to radenie, ten dym ..... bola som na viacerých takých vareniach guľášu, stretli sme sa známi , .....zaujímavé, keď tak rozmýšľam..... varili ho stále chlapi, každý bol niečim osobitým ale vynikajúci.....
2 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať