Zavrieť

Porady

obalovane kuracie kusky

Ahoj.

Tak ma napadlo, ze sa tu mozno najde niekto mudry a poradi mi.
chodim do jednej činskej rychloreštauracie - Pieštany - Tesco.
Robia tam užasne obalovane kuracie kusky s takou sladko kyslou červenou omačkou.
Je to niečo užasne. to kuracie masko je obalene a vysmažene. ale neviem v čom je obalene. je take nadychane a super. tak sa mi zda, ze uz do tesca chodime nie kvoli nakupom ale kvoli kuracim kuskom :-))))
tak rada by som to urobila doma aj s tou omačkou, ale neviem ako na to.

Prosim ak sa tu najde niekto kto by mi poradil, budem fakt velmi vdačna.
Dakujem vam.

Pekný dník
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Tatiana je offline (nepripojený) Tatiana

    normálka Tatiana
    dadia1
    Ahoj.

    Tak ma napadlo, ze sa tu mozno najde niekto mudry a poradi mi.
    chodim do jednej činskej rychloreštauracie - Pieštany - Tesco.
    Robia tam užasne obalovane kuracie kusky s takou sladko kyslou červenou omačkou.
    Je to niečo užasne. to kuracie masko je obalene a vysmažene. ale neviem v čom je obalene. je take nadychane a super. tak sa mi zda, ze uz do tesca chodime nie kvoli nakupom ale kvoli kuracim kuskom :-))))
    tak rada by som to urobila doma aj s tou omačkou, ale neviem ako na to.

    Prosim ak sa tu najde niekto kto by mi poradil, budem fakt velmi vdačna.
    Dakujem vam.

    Pekný dník
    Tu omáčku robiť neviem. Ale na chutné šťavnaté kurazie rezne mi dala raz kámoška recept a fakt sú dobré.
    Do bieleho jogurtu vyšľaháš 2-3 vajíčka. Posolíš, okoreníš rezne, trošku pridáš sójovej omáčky a zaleješ tým dresingom a necháš postáť do druhého dňa. Potom tie rezne obaľuješ iba strúhanke a vyprážaš. Niekedy vôbec to nedávam ani odležať do chladničky a robím to hneď a sú fakt výborné.

    dadia1 je offline (nepripojený) dadia1

    dadia1
    určite musia byt vynikajuce tieto tvoje rezníky.
    ale myslím, ze to nie su tie MOJE. tieto vyzeraju ako v nejakom cestičku. je hladke, nafuknute a chrumkave. su to take krasne a lakave valčeky. :-(

    Tweety je offline (nepripojený) Tweety

    Tweety
    Tatiana
    Tu omáčku robiť neviem. Ale na chutné šťavnaté kurazie rezne mi dala raz kámoška recept a fakt sú dobré.
    Do bieleho jogurtu vyšľaháš 2-3 vajíčka. Posolíš, okoreníš rezne, trošku pridáš sójovej omáčky a zaleješ tým dresingom a necháš postáť do druhého dňa. Potom tie rezne obaľuješ iba strúhanke a vyprážaš. Niekedy vôbec to nedávam ani odležať do chladničky a robím to hneď a sú fakt výborné.
    AJ ja ich tento týždeň výskúšam.

    dadia1 je offline (nepripojený) dadia1

    dadia1
    dadia 1, veď skús sa opýtať aj ich, ako to robia a daj nám potom vedieť


    A ty si mysliš, ze mi prezradia recept ?? !!! to asi ťažko .

    bendži je offline (nepripojený) bendži

    bendži
    no ja ti neporadim, ako to môžu robiť, ale tiež pridávam typ ako pripraviť kuracie prsia... dame to olivoveho oleja s bylinkami (provensalske korenie, bazalka.. a podla chuti), odstat v chladnicke cez noc aby mäsko tie bylinky fajne do seba nasiaklo a potom obalujeme v syrovom cestíčku a tak vyprážame...

    pyton je offline (nepripojený) pyton

    pyton
    dadia1
    dadia 1, veď skús sa opýtať aj ich, ako to robia a daj nám potom vedieť


    A ty si mysliš, ze mi prezradia recept ?? !!! to asi ťažko .
    Ak tam pracujú aj slovenky, tak určite, prečo nie.

    dadia1 je offline (nepripojený) dadia1

    dadia1
    Ak tam pracujú aj slovenky, tak určite, prečo nie.

    No pracuju tam aj slovenky, ale nemyslim,ze prezradia svoje vyrobne tajomstvo. tym predsa stracaju zakaznikov. ja som od nich chcela raz kupit flašu tej omačky. je fakt super. mysliš, že mi ju predali? veru nepredali. a to som ju chcela zaplatit. takze recept zdarma, to nemyslim , ze by dali.

    kukučka je offline (nepripojený) kukučka

    kukučka
    dadia1
    dadia 1, veď skús sa opýtať aj ich, ako to robia a daj nám potom vedieť


    A ty si mysliš, ze mi prezradia recept ?? !!! to asi ťažko .
    Nuž nedozvieš sa to, kým to neskúsiš!
    Poznáte Fulghumovú "škôlku" a jeho rady? Ja sa riadim radami môjho otca a jedna z hlavných bola " za opýtanie nebijú!"

    valeriam je offline (nepripojený) valeriam

    valeriam
    Vyberám z knihy čínskych receptov:
    pokrájané kúsky mäsa pred obaľovaním namočíme aspoň na 5 minút do zmesi 1 lyžice vína a 1/4 lyžičky soli a potom obalíme cestíčkom pripraveným z 2 bielkov, 5 lyžíc hladkej múky a 1 lyžice solamylu.
    Tento pomer je na 25 dkg mäsa.
    možno to nie je taká istá, ale skús túto:
    Sladkokyslá omáčka: 1 stredne veľká cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice oleja, 10g namočeného celého zázvoru, hovädzí vývar-prípadne horúca voda, 2 lyžičky octu, 2 lyžičky cukru, glutasol(nahradí aj prášok z vegety) 2-3 lyžičky sójovej omáčky, 1 lyžička solamylu, soľ:
    Nadrobno pokrájanú cibuľu a na plátky pokrájaný cesnak speníme na oleji, pridáme pokrájaný zázvor, zalejeme vývarom, alebo horúcou vodou, ochutíme octom, cukrom, glutasolom a sójovou omáčkou, zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody a podľa chuti osolíme. Omáčku dáme do misy z jenského skla a varíme vo vodnom kúpeli asi 30 minút.
    Dobrú chuť.

    dadia1 je offline (nepripojený) dadia1

    dadia1
    uz som to našla :

    Kuře na sladkokyselo
    přidat do mé kuchařky tisknout stáhnout


    2,5 ml (1/2 lžičky) soli
    10 ml (2 lžičky) kukuřičného škrobu
    1 kuřecí prsíčka nakrájená na kostky 1 cm velké
    1 jarní cibule, oloupaná a hrubě nakrájená na špalíčky 1 cm velké
    25 g bambusových výhonků nakrájených na plátky
    1 zelená paprika, zbavená semen a nakrájená na tenké plátky
    2,5 cm čerstvého kořene zázvoru, oloupaného a nakrájeného na plátky
    2 očištěné mrkve nakrájené na tenké nudličky 2,5 cm dlouhé
    1 stroužek česneku, oloupaný a nasekaný
    30 ml (2 lžíce) oleje

    TESTÍČKO:
    100 g hladké mouky
    25 g kukuřičného škrobu
    1 malé vejce
    fritovací olej

    OMÁČKA:
    15 ml (1 lžíce) jemného přírodního cukru
    15 ml (1 lžíce) červeného vinného nebo bílého octa
    15 ml (1 lžíce) sójové omáčky
    15 ml (1 lžíce) rajského protlaku
    450 ml kuřecího vývaru
    špetka Glutasolu
    10 ml (2 lžičky) kukuřičného škrobu


    1 Smícháme sůl a kukuřičný škrob. Obalíme v něm kousky kuřete. Těstíčko získáme smícháním prosáté mouky, kukuřičného škrobu s vejcem a přiměřeným množstvím vody. Dobře je ušleháme. Rozpálíme fritovací olej. Kousky kuřete ponoříme do těstíčka a fritujeme, až jsou zlatohnědé a křupavé. Necháme je na ubrousku okapat a uchováváme v teple. Ve woku rozpálíme 30 ml (2 lžíce) oleje a za stálého míchání smažíme cibuli, zázvor a česnek 2-3 minuty. Přidáme mrkev a smažíme 2 minuty. Přidáme zelenou papriku a smažíme 2 minuty. Přidáme bambusové výhonky, osolíme a důkladně promícháme. Všechny přísady do omáčky smícháme a nalijeme na uvařenou zeleninu. Povaříme 2-3 minuty, až omáčka zhoustne a zprůsvitní. Usmažené kousky kuřete urovnáme na servírovací mísu a přelijeme je sladkokyselou omáčkou.

    29.08.2004
    Množství: pro 4 osobyDoba přípravy: 30 min Doba vaření: 20 min Hotovo za: 50 min

    pyton je offline (nepripojený) pyton

    pyton
    Také chute ste mi narobili s tými čínskymi omáčkami, že som v obchode naložila Maggi čínsku sladkokyslú omáčku na mäso.:p Dúfam, že to nebude otrasné a že nepokazím mäso. Vyzerá to ako taká väčšia detská výživa, píšu tam, že mäsko nakrájané na malé kocky orestujeme 3 minúty, omáčku pridáme k mäsu.
    Inak, určite nie je nad to, si to celé pripraviť sám.

    Tweety je offline (nepripojený) Tweety

    Tweety
    pyton
    Také chute ste mi narobili s tými čínskymi omáčkami, že som v obchode naložila Maggi čínsku sladkokyslú omáčku na mäso.:p Dúfam, že to nebude otrasné a že nepokazím mäso. Vyzerá to ako taká väčšia detská výživa, píšu tam, že mäsko nakrájané na malé kocky orestujeme 3 minúty, omáčku pridáme k mäsu.
    Inak, určite nie je nad to, si to celé pripraviť sám.
    To už bola takto otvorená?

    Tweety je offline (nepripojený) Tweety

    Tweety
    pyton
    ... ...
    Nehnevaj sa, ale to ma napadlo pri pomyslení na tie príspevky v printových mediách o čínskych reštauráciách.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.