Vyberám z knihy čínskych receptov:
pokrájané kúsky mäsa pred obaľovaním namočíme aspoň na 5 minút do zmesi 1 lyžice vína a 1/4 lyžičky soli a potom obalíme cestíčkom pripraveným z 2 bielkov, 5 lyžíc hladkej múky a 1 lyžice solamylu.
Tento pomer je na 25 dkg mäsa.
možno to nie je taká istá, ale skús túto:
Sladkokyslá omáčka: 1 stredne veľká cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice oleja, 10g namočeného celého zázvoru, hovädzí vývar-prípadne horúca voda, 2 lyžičky octu, 2 lyžičky cukru, glutasol(nahradí aj prášok z vegety) 2-3 lyžičky sójovej omáčky, 1 lyžička solamylu, soľ:
Nadrobno pokrájanú cibuľu a na plátky pokrájaný cesnak speníme na oleji, pridáme pokrájaný zázvor, zalejeme vývarom, alebo horúcou vodou, ochutíme octom, cukrom, glutasolom a sójovou omáčkou, zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody a podľa chuti osolíme. Omáčku dáme do misy z jenského skla a varíme vo vodnom kúpeli asi 30 minút.
Dobrú chuť.