laura 25 Mam vystudovane ucitelstvo vseobecno-vzdelavacich predmetov a zial nie som jedina z nasej skoly, ktora ma tento probleem. Len nechapem, preco moji byvali spoluziaci s tou istou vystudovanou skolou strednou i vysokou, ktori ucia v inych mestach su v 10 platovej, i ked neucia teoriu. Ako si to odovodnuju ich nadriadeni? Kazda ZUS si robi ako sa im zachce?
Nuž, jediné čo mi napadne (po predchádzajúcej diskusii), že je zrejme naozaj chaos v zaraďovaní absolventov učiteľstva. Tak, ako som tvrdil, podľa vyhlášky si plne kvalifikovaná, ale prikláňam sa k názoru janky, potvrdenému zdenkinou priateľkou. V tomto Ti môžem poradiť len to, aby si sa obrátila na riaditeľa ZUŠ, kde učia Tvoji spolužiaci...ale nenápadne...s prosbou o radu, ako a podľa čoho by si bola zaradená. Ostáva ešte osobný úrad na ministerstve školstva.
Netvrdil by som, že každá ZUŠ robí čo chce, skôr robí to, čo si myslí že je správne a nie je to v rozpore s vyhláškou.
Pokiaľ ide o toho huslistu, ak má vyštudovanú nejakú výchovu, tak je na tom presne ako Ty.
A čo ďalej?
Ak je to s hrou na klavír ozaj tak, ako sa tu písalo, tak zrejme budeš musieť prejsť ďalšou školou s umeleckým zameraním a až potom získaš plnú kvalifikáciu a platovku 10.
Je ešte možnosť postúpiť do 10. cez atestačnú skúšku, ale tú môžu vykonať len kvalifikovaní zamestnanci.