Horúca čokoláda: 100g horkej čokolády, alebo čokolády na varenie s obsahom kakaa min. 50%. (Kvalitná horká čokoláda obsahuje 75 a viac % kakaa, je skôr na priamy konzum, chuť ocenia najmä gurmáni.) 450ml mlieka (možno skombinovať mlieko a sladkú smotanu s nižším obsahom tuku, v čokoláde je ho dosť.) V mlieku (200ml) rospustíme na kúsky rozdelenú čokoládu (zohrievane vo vodnom kúpeli). Pridávame smotanu (250ml). Zohrievame, nevaríme. Výsledkom by mala byť tmavá, stredne hustá (nie pudingová) čokoláda, do ktorej pridávam trochu škorice a chilli, ktoré dá čokoláde jemnú, pikantnú chuť. Nesladím. Horká čokoláda, škorica, chilli, zázvor, všetko zdraviu prospešné, teda na zdravie.
http://www.svetonline.sk/film-online/cokolada/ - inšpirácia, nielen pre horúcu čokoládu