peter1339 Potreboval by som poradit,mam skvelu myslienku na podnikanie v oblasti gastronomie,cize ide o pizzeriu,ale problem cislo 1.nemam vyucny ako kuchar casnik,a je to viazana zivnost a neviem ci tam este neni potrebna 3 rocna prax,je mozne spravit si rekvalifikaciu na odbor kuchar,alebo casnik a otvorit si zivnost bez problemov??Tento kurz trva asi mesiac.2 otazka,vie niekto poradit podnikatelsky plan ako na to ked,mam v meste len jedneho konkurenta??Vdaka za vsetky rady Peter
Pokiaľ by si pripravoval a predával pizzu z mrazeného polotovaru, bola by to živnosť voľná. Ak budeš cesto na pizzu sám vyrábať
/ čo bude asi tvoj prípad /, pôjde o živnosť remeselnú, nie viazanú. Pokiaľ nemáš požadované vzdelanie, na začiatok môžeš podnikať cez zodpov.zástupcu, ale s ním musíš mať pracovnú zmluvu. Ty sám, ak nemáš vzdelanie, musíš absolvovať kurz v akreditovanom vzdelávacom zariadení, potom mať následnú prax minim. 6 mesiacov a ešte absolvovať kvalifikačnú skúšku pred komisiou, ktorú menuje MV SR.