Vyúčtovanie nákladov spojených s užívaním bytu 2010
Vyúčtovanie UK, TUV, SV a služieb spojených s užívaním bytu za rok 2010
Ako sa máme vyznať vo vyúčtovaní za rok 2010? Poradí nám niekto, čo nám to vlastne poslali? Aj vy ste sa určite stretli s vyúčtovaním za byt. Ja som sa s týmto problémom stretol málokrát a v tom, čo som od nich dostal, myslím vyúčtovanie za rok 2010 sa vôbec nevyznám. So správcovskou spoločnosťou sa spojím. Dúfam, že na mňa budú mať čas, aby mi to vysvetlili, ale predtým by som chcel poprosiť, či by sa niekto, kto tomu aspoň trochu rozumie pozrel a vysvetlil mi aspoň základ. Budem veľmi vďačný. Podľa toho čo sme dostali zo správcovskej spoločnosti (Bratislava-Petržalka) neviem ani, či máme preplatok, alebo nedoplatok. Manželka si myslí, že je to nedoplatok a ja zase, že preplatok a sme z toho zúfalí. Poraďte prosím, čo s tým.
Prikladám aj preskenované kópie:
vyuctovanie-UK-TUV-SV-a-sluzieb-spojenych-s-uzivanim-bytu-za-rok-2010.jpg
Vyuctovanie-nakladov-spojenych-s-uzivanim-bytu-za-rok-2010.jpg
Priloha-k-vyuctovaniu-za-rok-2010.jpg
Otázky: Čo znamenajú tieto čísla?
1. (príloha 1)podlahová plocha bytu = 81,66m2 (1) a pritom v prílohe máme napísané podlahová plocha: 83,33m2 (4)?
2. Tu je preplatok: 331,09 € (2) a v prílohe nedoplatok – 1707,52 EUR (4)?
3. Stav nájomného k 30.4.2011 0,00 EUR ? (3)
4. Je suma pri podlahovej ploche vypočítaná správne? (4)
5. Čo znamená plocha FUO (5) a aký vplyv má na výpočet spotreby energie?
6. Vykurovací objem – ako sa vyráta? (6)
7. Je tento nedoplatok adekvátny výpočtom z nájomného 1707,52 EUR (4)?
Viem že sú to zložité otázky ale verím, že nám niekto poradí.
Ak nie, nič sa nedeje, len budeme ďalší, ktorí sa v tom nevyznajú a ani nevedia, či ich oberajú, alebo im dávajú.
Počkáme mesiac a uvidíme či nám príde výzva na zaplatenie, alebo pribudnú na účet ďalšie „tri korunky“ v eurách.
Jedná sa o 4-izbový byt v Bratislave-Petržalke (nevlastníme/dlhodobo prenajatý)
Ďakujem za každý názor
úprava: lepšie (viditeľnejšie) náhľady pre tento Vyúčtovanie nákladov spojených s užívaním bytu 2010 nájdete na ---------------verejnadiskusia.sk/showthread.php?t=2358-------------
Naposledy upravil EenBA : 24.06.11 at 11:21 Dôvod: slabé náhľady