Zavrieť

Porady

preco sa mi nedari upiect chlieb

Mam momentalne druhu domacu pekaren, prva sa mi pokazila po pol roku, pieklo sa mi v nej dobre a ani jeden chlieb sa nepokazil. Bola som nutena si kupit druhu, zobrala som ibu znacku kedze ta prva sa pokazila. Mam odskusane recepty ale v tejto sa mi vobec nedari. Chlieb je tazky, upadnuty. Ked zacne pekaren piect hned spadne aj ked pekne kysol. Skusala som rozne recepty a stale rovnaky vysledok. Viete mi poradit co s tym?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    alla66 je offline (nepripojený) alla66

    Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac alla66
    drobcek19 Pozri príspevok
    Mam momentalne druhu domacu pekaren, prva sa mi pokazila po pol roku, pieklo sa mi v nej dobre a ani jeden chlieb sa nepokazil. Bola som nutena si kupit druhu, zobrala som ibu znacku kedze ta prva sa pokazila. Mam odskusane recepty ale v tejto sa mi vobec nedari. Chlieb je tazky, upadnuty. Ked zacne pekaren piect hned spadne aj ked pekne kysol. Skusala som rozne recepty a stale rovnaky vysledok. Viete mi poradit co s tym?
    ....poštuduj, určite prídeš na to, kde robíš chybu
    http://www.porada.sk/t67035-domaca-p...na-chlieb.html
    http://www.porada.sk/t13226-domaci-chlieb.html
    http://www.porada.sk/t97886-recepty-...u-pekaren.html
    http://www.porada.sk/t21073-chlieb-v...j-pekarni.html
    http://www.porada.sk/t100046-re-rece...u-pekaren.html
    http://www.porada.sk/t68073-recepty-...u-pekaren.html

    PS: preosievaš múku?

    alessi je offline (nepripojený) alessi

    Pokoj a dobro alessi
    Mne sa raz stalo že pekne vykysol a pri pečeni to spadlo. Bolo to pretože som bol zvedavý a pred pečenim som otvoril poklop. Vtedy mi to jediný raz spadlo. Nerobís to aj ty?

    viktorviktor je offline (nepripojený) viktorviktor

    viktorviktor
    skús dať o chlp menej vody, (na odmerke aj jeden dielik urobí dosť) pri nadbytku krásne vykysne a potom spadne, dôležitá je vlhkosť múky, jej nasiakavosť, druh múky a mlyn kde sa melie, čerstvosť múky
    mirmas presne toto mi uz 2x urobila nova pekaren, skusim dat nasledujucu davku s mensim mnozstvom vody. Preferujem celozrnne zmesy, tak som zvedavy. Dam vediet
    Ospravedlnujem sa sa chybu, je to zobrala som inu znacku. Nereklamovala som lebo mi odmietli zaplatit postovne lebo pekaren bola kupovana cez internet. Postovne by ma vyslo tolko co nova pekaren. Dlho som sa stou firmou dohadovala no nedohodla. Kupila som inu. Dnes sa celkom chlieb vydaril, asi treba prist novej pekarni na chut. Dufam ze sa to zlepsi.

    Fairy je offline (nepripojený) Fairy

    Fairy
    Ak chlieb pekne nakysol a až potom padol, tak asi bude chyba v pekárni.
    Ja som nikdy múku nepreosievala. Takže v tom to nebude.

    pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

    ...originál... pepsikova
    ...a má tá pekáreň rovnaký výkon ako tá, čo si mala?..lebo mne sa v mojej nikdy nič nepodarilo (našťastie sa pokazila a musela som ju reklamovať) a keď pečiem teraz v susedinej moje recepty, chlebíky sú krásne...ale pekáreň je výkonnejšia...

    pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

    ...originál... pepsikova
    hubatá Dnes, 07:55 AM
    A prežehnala si seba aj chlieb he?


    ...šmarjá, to treba?..ja len pred krájaním mimotémy

    euina je offline (nepripojený) euina

    euina
    Mne sa zo začiatku pekáreň piekla pekne a časom sa mi stávalo toto isté, nie a nie upiecť normálny chlieb, nakoniec bola chyba v pekárni, mala pokazený "programátor" alebo ako by som to nazvala, proste nepiekla podľa programu, ale ako sa jej chcelo, pekáreň som reklamovala, opravili a od vtedy maximálna spokojnosť. Je to tiež iba stroj, radím, ak je v záruke, reklamovať. Buď opravia, alebo dajú novú.

    skatarinas je offline (nepripojený) skatarinas

    skatarinas
    Tento problém som mala s pekárňou z Moulinex, mala som ju problém zreklamovať, až keď sme pohrozili ďalšími krokmi, uznali reklamáciu, dovtedy som si však niečo odžila a kopu surovín pokazila. Moja rada, okamžite reklamovať, je to nepodarok

    Gina Er je offline (nepripojený) Gina Er

    Gina Er
    drobcek19 Pozri príspevok
    Mam momentalne druhu domacu pekaren, prva sa mi pokazila po pol roku
    nechápem,prečo si nereklamovala??

    betrix je offline (nepripojený) betrix

    betrix
    Nerozumiem tomuto spojeniu "zobrala som ibu znacku kedze ta prva sa pokazila". Čiže si kúpila tú istú značku, akú si mala? Lebo ak áno, tak určite postup ovládaš a chyba bude v pekárničke, tak treba reklamovať. A ak je to značka iná, tak treba pozorne prečítať návod, niekde sa dávajú najprv tekutiny, niekde je to naopak.

    betrix je offline (nepripojený) betrix

    betrix
    Aha, už mi to došlo, b je pri n, takže inú značku. Asi je treba dobre naštudovať postup, no a ak to nepôjde, tak reklamuj.

    betrix je offline (nepripojený) betrix

    betrix
    Je to tak. Ja sa preto zdráham kupovať cez internet. výrobky sú síce lacnejšie, ale pri reklamácii to poštovné dosť stojí. Už sa mi to tiež stalo. Hádam vychytáš všetky muchy a na novú značku si zvykneš.

    lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

    lujza.j
    viktorviktor Pozri príspevok
    skús dať o chlp menej vody, (na odmerke aj jeden dielik urobí dosť) pri nadbytku krásne vykysne a potom spadne, dôležitá je vlhkosť múky, jej nasiakavosť, druh múky a mlyn kde sa melie, čerstvosť múky
    dala som, chlebík už nebol ušatý
    už pečiem nejaký ten mesiac, ale prestalo si mi dariť chlieb síce dobrý, ale ušatý

    alla66 je offline (nepripojený) alla66

    Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac alla66
    lujza.j Pozri príspevok
    dala som, chlebík už nebol ušatý
    už pečiem nejaký ten mesiac, ale prestalo si mi dariť chlieb síce dobrý, ale ušatý
    ...pred pečením chleba stierkou zotri zvyšky cesta zo stien nádoby....odstránia sa tým neželané uši

    lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

    lujza.j
    alla66 Pozri príspevok
    ...pred pečením chleba stierkou zotri zvyšky cesta zo stien nádoby....odstránia sa tým neželané uši
    ja ušatým volám prepadnutý chlebík tie chrumky zo zvyškov cesta to nie je pre mňa problém ale inak dík

    arizona je offline (nepripojený) arizona

    arizona
    Ja som konecne vyriesila zahadu,preco sa mi obcas podari upiect vyborny chlebik,lahucky ako pierko a inokedy iba taky maly,"zadrhnuty".
    Kupujem chlebove zmesy v AT,neraz z jedneho sacka jeden chlebik bol dobry,ale druhy nie. Takze som vylucila,ze by chyba bola v zmesy.
    Ako na potvoru,akurat,ked niekto bol u mna a chcela som sa blysnut dobrym chlebikom, chlebik sa nevydaril...
    Vcera, po dalsom nevydarenom /predosle boli uzasne/ som si to uvedomila!
    Mam prepojenu kuchynu s obyvackou. Ked som sama,tak mam pekarnicku v kuchyni,nevadi mi pipanie,ani zvuky pri miesani cesta, hlavne, ze cely dom vonia od cerstveho chlebika.
    Ale ked pridsla nejaka navsteva, tak som pekarnicku presunula do spajze,nech nerusi. /V spajzi mam asi 10 st./

    Ak sa niekomu nedari upiect dobry chlieb /zostava maly, prepadnuty/,skuste porozmyslat, ci pekarnicku nemate v studenej spajzi...preneste do kuchyne,kde je teplo, tam dajte piect a porovnajte vysledok

    mimosin je offline (nepripojený) mimosin

    mimosin
    Moja skúsenosť, pekárničku mám umiestnenú na kuchynskej linke, stačí, keď buchnem s dvierkami na kuchynskej linke, ale nejaký iný malý otras a chlebík spadne.
    Preto chlebík pečiem večer, keď je kuchyňa mimo prevádzky a vždy sa vydarí.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.