Zavrieť

Porady

vypražane rezne

dobry den potreboval by osm presny postup ako urobim viprazane rezne co treba najskvor urobic mam kupenu struhanku aj vajcia dakujem
Usporiadat
KATA50 KATA50

KATA50 je offline (nepripojený) KATA50

celoživotný pedagóg
Na Vareche som našla tento recept
http://varecha.pravda.sk/recepty/pam...15-recept.html
a už ináč rezne nerobím. Sú fantastickéééééééé :-))
10 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
jozka56 jozka56

jozka56 je offline (nepripojený) jozka56

Ja múku pri obaľovaní rezňov nepoužívam....nasolené mäso obalím strúhanka-vajce-strúhanka a šup vysmážať.
Naposledy upravil jozka56 : 28.08.11 at 10:24
9 0
babi2 babi2

babi2 je offline (nepripojený) babi2

martin-nik Pozri príspevok
ale ta muka je povinna? nestaci len do vajicka namociť a potom len do struhanky
Ja obaľujem rezne najskôr v strúhanke, potom do vajíčka a nakoniec ešte do strúhanky, múku na obaľovanie nepoužívam, sú výborné chrumkavé. Moji známi, ktorí jedli u mňa rezne takto pripravené, ináč už ani nerobia
Zazvonil telefón a kým som dotelefonovala a tu to odpálila, Jožka ma predbehla, ešte dodám ja vyprážam na oleji+masť, tak pol na pol
9 0
truch truch

truch je offline (nepripojený) truch

Tiež robím klasicky, múka, vajce, strúhanka, ale k vajíčku pridávam trochu smotany, alebo plnotučné mlieko a vegetu. Hotové rezne dávam do hrnca v ktorom mám vložené toto

cedidlo, alebo tak akosi sa to volá
6 0
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
No a my dávame na spodok hrnca miesto servítky krajec chleba.
5 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

dovolim si prispiet aj ja svojou troskou vedomosti.chcem podotknut ze poznatky su z mojho zivota a nie z internetu!
myslime si ze na rezniku sa neda pokazit nic,ale stalo sa mi,ze som si kupila mäso na rezne-bolo to na nom doslovne napisane,no a napokon bolo ako podrazka.
takze ja na rezne uz kupujem jedine mäso z kare.

inak rezne maju povod na cisarskom stole habsburgovcov ako tzv.Wienerschnitzel/viedensky rezen/ a original je robeny z telacieho mäsa.
bravcovy rezen ako ho pozname ma zase povod v Milane a je to typicky rezen pre tento taliansky region/costoletta milanese/.

pokial som sa nevydala do tejto krajiny,nevenovala som pozornost priprave natolko,ale moj muz je na rezne maniak a naucil ma ,ako sa to spravne ma robit.dokonca som si to pozrela aj v jednej televiznej relacii, kde sefkuchar vysvetloval nasledovne:

-rezne naklepat na tenko a z oboch stran posolit,nechat chvilku postat,ak su na tom dake mastnejsie slachy,treba ich trosku narezat,aby sa to pri smazeni neprehybalo
-muka ma byt hladka
-vajcia-nesolia sa!!!!!,pretoze ak sa posolia,prave vtedy struhanka zvykne opadavat allebo sa oceruje od rezna a okrem toho sa vajcia ani nemaju celkom rozhabarkovat,maju sa len popucit a trosku akoby preslahat vidlickou,ale nema to byt taka jednoliata hmota kde uz nevidno kde je bielko a kde zltko-do vajec sa nepridava vobec nic!!!!
-struhanka v rakusku je mleta na hrubo,neznasam ju,ale pouzivaju taku.asi to tak ma byt aby rezne boli chrumkave.
ja si ju este doma meliem alebo kupujem na slovensku.doma robim len obcas,ak mam dake suche zemle.
-na panvicu si dame rozohriat bravcovu mast,ziadny olej/to je potom original viedensky rezenik/ a ma jej byt dost ale nie tolko,aby rezen bol cely ponoreny.
-rezne popritlacame z oboch stran do muky,otrasieme zvysnu muku a obalime vo vajci a nasledne v sruhanke.
-vlozime do horucej masti-rezen ma byt do polovice namoceny a lyzicou ho polievame z vrchu,ked chyti pociatocnu korocku,obratime a polievame obcas povrch-celkovo sa ma rezen obratit presne 7 razy-nepytajte sa ma preco ale mam to vyskusane,najprv som sa na tom tiez smiala,ale nieco na tom je,rovnomerne sa prepecu a nehoria
-pravy rezen nevyzera rovnomerne vysmazeny ako z fritovacej nadoby!!
pravy rezen sa robi na panvici,ako som to popisala.
-klast na papierove utierky,ziadne namacanie do vody a pod.
to je pravy viedensky rezen,ci uz original telaci alebo podobny bravcov/milansky/.
nova obdoba je uz aj z kuracich alebo morcacich prs-tieto neklepeme,len narezeme na tensie platky,ale nemaju byt tenucke ako tie predosle.
no a ina varian je cordon blue-ktory ako original je na prirodno,ale v rakusku ked si objednate cordon blue,dostane normalny bravcovy vyprazany rezen naplneny sunkou a syrom.
no a tie dalsie varianty ako cernohorsky,v pivnom cesticku..........atd.to su uz veeeeelmi vzdialeni pribuzni klasickej slovenskej "snicle"

tak dobru chut.

-inak,som zabudla podotknut ze tu mrkvu pouzivam aj ja pri vysmazani a priznavam ze miesto masti davam olej.
Naposledy upravil osky : 31.08.11 at 18:38
5 0
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

maso mas?

4 0
pavol54 pavol54

pavol54 je teraz online pavol54

marjankaj Pozri príspevok
A ani olej nezabudni kúpiť.
Olej nie je dobrý treba bravčovú masť, olej pri vysokých teplotách je karciogénný.
4 0
tetrisss tetrisss

tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

No, niekedy ani ja neviem... ...viac
Vyprazany rezen nie je zdravy, ale je taaaky dobryyy! Ked mi dochadzaju napady, tak ho spokojne urobim. Maso neklepem, nesolim, nekorenim. Pripravim si polohrubu muku, do nej dam sol, korenie, vajcia vyslaham s trochou soli, struhanku robim doma. Maso do muky, vajca, struhanky a hned do oleja, na jednej strane , kym sa nezatiahne, to je len chvilu a otacam a potom podla potreby. Ked nechas na jednej strane dlho, maso pusti stavu a struhanka ti opadne. Do oleja davam kusok mrkvy, potom sa neprepali /neviem preco, ale je to tak/, hotove rezne davam na kuchynske utierky, aby neboli mastne. Ked mam reznov vela, robim ich v rure na plechu, su este lepsie. Ako kompenzaciu mozeme k reznu jest iba zeleninivy salat.
4 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

U nás rezne nebývajú často, ale ked' máme na ne chut', tak vysmažený rezeň hňed' ako ho vytiahnem z panvice, rýchlo ho namočím do vriacej vody a tým z neho odíde všetok olej. arobievam to tak už skoro 20 rokov. raz to poradila mojej mame kardiochirurgička, keby už bez rezňa nemohla vydržat'. A ked'že moj muž má problémy s tlakom, u nás sa rezne robia len takto, prípadne ich strčím do rúry.
3 0
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
A ani olej nezabudni kúpiť.
1 0
pavol54 pavol54

pavol54 je teraz online pavol54

Pečené mäsko nepovedal som rezeň, minule také pekne prerastené narezané na plátky, posolené posypané prísadami, rascou mletou,posolené podliate vodou,trochu masti, pre chuť troche cibule obložiť a eventuálne pár strúčikov cesnaku. Výsledok hrče za ušami. Mäso na rezne je suché to dávam spolu zo stehnom na zabíjačku do klobás, tam musí ísť tá najvyššia kvalita je hriech ho zničiť na rezne.
Inak exituje aj prírodný rezeň, ten nebýva obaľovaný ale ako sa pripravuje neviem.
1 0
Gapo Gapo

Gapo je offline (nepripojený) Gapo

Ja? Muž.
babi2 Pozri príspevok
Ja obaľujem rezne najskôr v strúhanke, potom do vajíčka a nakoniec ešte do strúhanky, múku na obaľovanie nepoužívam, sú výborné chrumkavé. Moji známi, ktorí jedli u mňa rezne takto pripravené, ináč už ani nerobia
Zazvonil telefón a kým som dotelefonovala a tu to odpálila, Jožka ma predbehla, ešte dodám ja vyprážam na oleji+masť, tak pol na pol
Dnes som robil rezne a urobil som dva aj podľa predchádzajúceho postupu.
Dal som na tanier normálny aj iba "strúhankový" aj sebe aj manželke.
Nech som sa snažil ako som vládal, rozdiel som nezistil, ani manželka, všetky boli rovnako chrumkavé a šťavnaté.
Jediný prínos je, menej riadu a žiadna múka, teraz neviem ako je to cenovo, ale zdá sa mi, že múka je lacnejšia.
1 0
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
Ani bravčové mäso sa príliš neodporúča. A ani vyprážanie.
0 0
martin-nik martin-nik

martin-nik je offline (nepripojený) martin-nik

ale ta muka je povinna? nestaci len do vajicka namociť a potom len do struhanky
0 0
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

ano je povinna, aby sa udrzalo vajicko na mase

zazvon susedke


------
ako pise jozka nizsie, mozes ju nahradit struhankou
Naposledy upravil avalik : 28.08.11 at 10:21
0 0
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

jozka56 Pozri príspevok
Ja múku pri obaľovaní rezňov nepoužívam....nasolené mäso obalím stúhanka-vajce-strúhanka a šup vysmážať.
tak to skusim ... o jednu nadobu na umyvanie menej
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je teraz online pavol54

jozka56 Pozri príspevok
Ja múku pri obaľovaní rezňov nepoužívam....nasolené mäso obalím strúhanka-vajce-strúhanka a šup vysmážať.
Inak ja som už rezeň vyprážaný jedol už veľmi dávno nahradil som ho pečeným, je to zdravšie.
0 0
jozka56 jozka56

jozka56 je offline (nepripojený) jozka56

pečený rezeň nepoznám...ako ho pečieš????
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

pavol54 Pozri príspevok
Pečené mäsko nepovedal som rezeň, minule také pekne prerastené narezané na plátky, posolené posypané prísadami, rascou mletou,posolené podliate vodou,trochu masti, pre chuť troche cibule obložiť a eventuálne pár strúčikov cesnaku. Výsledok hrče za ušami. Mäso na rezne je suché to dávam spolu zo stehnom na zabíjačku do klobás, tam musí ísť tá najvyššia kvalita je hriech ho zničiť na rezne.
Inak exituje aj prírodný rezeň, ten nebýva obaľovaný ale ako sa pripravuje neviem.
tak ich rob z mäsa ktoré nie je suché
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať