dudino Ano, preto som sa pytal, pretoze bavili sme sa iba o odpade. Ale ked mam pravdu povedat, ked to chce takto riesit, tak neviem ako chce riesit vodu a plyn, ci ho chce tahat popod chodbu, kupelnu a obyvacku, alebo tiez cez nas. To by sa mi pacilo este menej ako terajsi napad....
OK, jedine pojdeme cez SVB.
Ano, to mas recht, pise sa lahko, ale hovori sa tazsie...
No, tak tym sito-vym hadankam budem musiet prist na koren, pretoze zatial sa nechytam...
Vdaka!
Nie je to žiadna záhada. Vieš, chvíľku som sa tu nepotuloval a keď som sa vrátil, nastal zhon, alebo hon? Zadal si tému v zadaní máš vyriešené. Čo to znamená? Že ešte nikto na porade nepokladá tvoj problém za vyriešený. Ale, akto niekto pokladá už za vyriešené, klikne a naskočí jednotka. Keď druhý, tak dvojka. Keď sa nájde tretí prútkar, spoja sa. Ale v tom momente už nie je možné pridať do témy ďalší príspevok a ten by mohol byť najlepšou radou. nie riešením. Riešenie sa musí nájsť u vás v dome. Čo je na tom záhadné? Pár tém mi prútkari behom par hodín uzavreli. To nič, to len taký módny výstrelok.
dudino Dobry den.
prosim, mozte mi pomoct. Sused ma zaujem sa pripojit na nase stupacky a to tak, ze si chce vo svojej obyvacke zriadit aj kuchynsky kut, a aby nemusel tahat potrubie cez svoju chodbu, kupelnu a WC, tak oslovil nas, ktori susedime z jeho obyvackou nasim WC, aby prevrtal panel cez obyvacku do nasho WC, takze stupacky by mal dostupne.
Nevieme ako sa zachovat a bojime sa, aby sme si nenarusili komfort nasho byvania. Jedna sa o 4. poschodie a nad nami je este jedno dalsie. Nie je mozne, ze nam bude "dvihat" vodu vo WC resp. v kupelni, ked aj on, my a susedia nad nami budeme pouzivat WC, ci on kuchynu. Je v tom nejaky zadrhel, ktory neviedie my a mozno ani on? Budeme nejako obmedzovani (nebude pocut zvuky z nasho WC do jeho obyvacky a naopak, nebude nam vyrazat vodu atd. atd.)?
Dakujem.
D.
Keby to bolo hotové, bolo by to bez problémov.
Stúpačky sú spoločné zariadenie, majetok všetkých, nie len vec vás dvoch. Potrebuje súhlas nadpolovičnej väčšiny vlastníkov bytov.
Treba si uvedomiť, že v tvojom WC by prebehla podstatná časť rekonštrukcie, po je dobu by si nemohol použivať WC, teda aj byt nad vami, ak by sa jednalo len o odpad. Ak aj o vodu, tak všetky byty na stúpačke.
Oprava stúpačiek sa hradí z FOaÚ, ale v tom to prípade by mal všetko hradiť ten sused.
Zvuky je počuť vždy, a vyrážať vodu, nie. To je predsa len odpad z drezu. To stovka zhltne.
Problém sa je dohodnúť aby to bolo hotové.
Asi tak.