Bývame v našom tehlovom bytovom dome (nie panelák) pomaly 30 rokov. V poslednom polroku sa šíri v celom našom dvojizbovom byte (aj v kúpelni najviac) počuť ho najmä v noci, pri zaspávaní musím mať zapnuté rádio, ale nadránom okolo 4-tej sa budím zase na monotónny vysokofrekvenčný zvuk-hluk, akoby zapnutého ventilátoru alebo chladničky, a znova zapínam rádio aby som ešte vôbec zaspala ...manžel to počuje tiež, napriek tomu že má slabší sluch. Pred rokom prebiehala montáž pomerových meračov na radiátory, ale myslím že problém nie je v radiátoroch. Hluk sa začal šíriť potom, ako nový majiteľ dvojpodlažného bytu pod nami urobil rekonštrukčné práce a údajne inštaloval podlahové alebo stropné kúrenie (presne nevieme), boli sme sa uňho pozrieť keď začal, síce mal odmontované radiátory a práve montoval kovovú konštrukciu vraj na zníženie stropu, lebo je nerovný, skratka nám zatajil a nechcel povedať že aké kúrenie inštaluje, práce nemal ohlásené na príslušnom stavebnom oddelení Miestneho úradu v Dúbravke (kde sa byt nachádza), kde sme sa informovali a kde nám odporučili obrátiť sa na správcu domu, ktorý ale o rekonštrukcii a montáži a zásahu do kúrenia vedel (najprv nám to tiež odtajil, ale v lete, keď som sa ho znova pýtala, potvrdil, že vraj robili v tom byte elektrické podlahové kúrenie - otázne je teda naozaj o aké kúrenie sa jedná) a dialo sa to s jeho tichým súhlasom, čo som na stavebnom úrade aj uviedla. Následne nám odporučili spísať petíciu s obyvateľmi domu a podať sťažnosť u nich na úrad aby ich mohli pokutovať - ale mne sa nejedná o pokutovanie a o eventuálnu pomstu zo strany nášho suseda - ide mi o zistenie a odstránenie neznesiteľného hluku, ktorý sa šíril už aj koncom leta, síce nie vždy, len občas, lebo vraj tieto vykurovacie systémy fungujú aj ako klimatizácia na ochladenie. Vie mi niekto v tomto našom neznesiteľnom trápení a probléme poradiť? Čo máme robiť ? Bojím sa o naše zdravie a nervy. Ďakujem.