mimiga ahojte neviete mi niekto poradit ked pojdem na komisiu ohladom uznania ID a uznaju ma kedy mozem nastupit do prace , lebo už od januara mi nič neplatia a neviem ako mam žit bez penazi .Naviem či možem požiadat zamestnavatela o preradenie zo zdravotných dovodov hned ako ma uznaju , lebo bohužial nemozem nadalej vykonavat tu pracu ako doteraz.Stale som na PN.Už vyše roka a teraz čakam na komisiu .Aj ked po zdravotnej stranke chodim na vyšetrenia nakolko to po operacii mojej chrbtice nevyzera zatial dobre.Ale kvoli financiam už chcem nastupit a musim do prace.Ďakujem Vám velmi pekne za každu radu.
Na komisii rozhodnú, či Ti bude priznaný ID a v akej percentuálnej výške. Tiež by mali napísať do Tvojej zdravotnej karty, ktoré práce nesmieš vykonávať. Na základe toho požiadaš Tvojho obvodného lekára, aby Ti napísal pre zamestnávateľa doklad na preradenie zo zdravotných dôvodov, nakoľko tú prácu, ktorú vykonávaš nemôžeš robiť. Malo by tam byť zreteľne napísané, čo môžeš robiť, na základe Tvojho zdravotného stavu.
Zamestnávateľ zváží Tvoje zdravotné dôvody a podľa toho Ti navrhne druh práce, na ktorú Ťa zaradí. Dúfam teda, že takú prácu vo firme bude mať. Pokiaľ nebude, dá Ti výpoveď podľa § 63, ods.1, písm.c/ ZP - nakoľko vzhľadom na svoj zdravotný stav podľa lekárskeho posudku si dlhodobo stratila spôsobilosť vykonávať doterajšiu prácu. Ale treba myslieť pozitívne a veriť, že takú prácu bude mať. Držím Ti palce.