Zavrieť

Porady

Marcipán

Dobrý večer,
som učiteľka a v utorok moja trieda koná praktickú časť maturitnej skúšky. Organizujeme recepciu a potrebujeme osvedčený recept na marcipán, ktorým chceme poťahovať gaštanové koláčiky na spôsob miňoniek a žiačka má nevhodný recept pretože sa jej marcipán veľmi lepí. Prosím zdatné cukrárky o odskúšaný recept a návod na prácu s ním. Ďakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

    Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac Zita5
    Marcipán by som nevyrábala.Raz som to skúšala, nevyšiel,nedalo sa s ním pracovať. Dostať kvalitný aj v predajni cukrárskych potrieb .Nelepí sa mi , ak dosku posypem SOLAMYLOM a nie práškovým cukrom .

    Tu prikladám tému TORTY obrázková časť ,ale sú tam aj profesionálne cukrárky , treba si prečítať niektoré príspevky ,snáď tam bude niečo pre Vás .http://www.porada.sk/t60886-torty.html?highlight=Torty
    Naposledy upravil Zita5 : 07.04.13 at 20:10

    Alienočka je offline (nepripojený) Alienočka

    Alienočka
    ja na poťahovanie používam hmotu zo susšeného mlieka a cukru v pomere 1:1 a trošššška vody. a pridávam aj múku hladkú aby sa tak nelepilo, alebo vaľkám na múke

    Alienočka je offline (nepripojený) Alienočka

    Alienočka
    ja robím poťahovaciu hmotu zo sušeneho mlieka práškového cukru v pomere 1:1 a pridávam malinkko vody. pri valkaní a kludne aj do cesta pridám hladku muku

    Peggynka je offline (nepripojený) Peggynka

    mám svoj svet Peggynka
    Nie som si istá,či hovoríte o pravom marcipáne alebo chcete recept na falošný marcipán.Lebo s pravým si na miňonkách asi neporadíte.
    Tu je recept na falošný:
    10 dkg polotučného sušeného mléka,10 dkg moučkového cukru,1 bílek,1 lžíce oleje,1 lžíce medu

    Ewikk je offline (nepripojený) Ewikk

    Ewikk
    robim iba zo suseneho mlieka,praskoveho cukru a trocha oleja,ked sa velmi lepi tak len pridam susene mlieko,alebo cukor

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.