Vieš prečo ti to skyslo? Postavil si novú údiareň, ona neni rozsušená, tj. dym sa tam len točil a kvasil, neunikal von.
Nám sa stalo čosi podobné, no mäso našťastie neskyslo, mali sme otvory a aj taký komínček, kt. sme vysunuli, dosky z otvorov vybrali akonáhle sme zistili čo sa deje v udiarni, tiež sme údili studeným dymom a tak sme klobásy zachránili.
Takže bud navrtaj do budúcna dáke otvory do dreva, alebo počkaj roky kým sa rozsuší, a vzniknú medzery medzi drevenými latami. Alebo rozober údiareň, a nanovo pribi dosky s medzerami medzi sebou, netreba veľké len tak 2 mm, aby sa dym netočil, nekvasil vo vnútry ale mal kade uniknúť.
Určite je chyba v tomto.

My teraz po rokoch stačí nám pár hodín a všetko je správne zaúdené. A to tiež laty sme mali nahusto, komínček sme spustili dole aby neunikal dym, zabednili sme to a skoro sme prišli o mäso a klobásky. Takže návod máš.
A držím palec aby ďalšie údenie dopadlo oki k spokojnosti a klobásky boli fajnové.