Zavrieť

Porady

Trúsenie chleba

Dobrý deň, nevie mi niekto poradiť prečo sa mi pri krájaní celozrnného doma pečeného chleba tento trúsi po upečení, je celkom vychladnutý. Či je to v pomere múky alebo či je cesto tuhé alebo riedke alebo čím to je. Ďakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

    Kvaka
    Pravidelne pečiem kváskový chlieb už dva roky. Obvykle dávam cca tretinu ražnej múky, to počítam aj múku v kvásku. Tiež sa mi niekedy nepodarí, ale na chuti to nič nemení, vždy je voňavý a chutný. Veľa som sa naučila na stránke http://conovehonakopci.cz/?cat=100.
    Nájdeš tam aj najčastejšie chyby chleba a ich príčiny: http://conovehonakopci.cz/?p=5257

    Ak je striedka nepružná, drobivá, je to tým, že je chlieb:

    - málo kyslý
    - krátko pečený
    - z múky z predčasne vyklíčeného obilia
    - z príliš tuhého cesta

    Treba skúšať a nevzdávať to.
    Naposledy upravil Kvaka : 16.04.15 at 18:46

    Peggynka je offline (nepripojený) Peggynka

    mám svoj svet Peggynka
    Moja skúsenosť je taká,že kombinujem múky a najlepšie sa mi darí,ak z celkovej hmotnosti tvorí celozrnná múka len 20%.Chlieb sa drobí,keď dáš málo vody,ale tu je každá rada ťažká,nakoľko treba na to skúsenosť (nemôžem ti napísať,že dáš pol litra vody,lebo každá múka pojme inak vodu).Mne sa napr. tento chlebík páči:
    http://varecha.pravda.sk/recepty/cel...23-recept.html
    A na nete máš dosť receptov,treba skúšať,ktorý ti bude chutiť a podarí sa.Táto pani má bohaté skúsenosti,ak nepoznáš túto stránku,pozri:http://www.pekarnomanie.cz/ ,vydala aj knihu pod týmto názvom (veľmi úspešnú).

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.