Zavrieť

Porady

HACCP, Prevadzkovy a sanitacny poriadok pre predajnu syrov a vina

Prebehla som tu uz vsetko mozne ohladom toho, co bude pozadovat od nas hygiena. No mam v tom este vacsi chaos nez na zaciatku Na hygiene nam sanitacny poriadok ani HACCP nikto ani len nespomenul. Prevadzkovy poriadok povedali ze netreba, kedze tam nebude vyroba... Ked som si tu ale precitala nejake diskusie na tuto temu, tak v niektorych odpovediach je to presne naopak - a sice ze kedze ide o obchod s potravinami tak haccp treba, inde zas ze treba len prevadzkovy poriadok.

Vedel by mi prosim niekto poradit, co vsetko treba teda dolozit k ziadosti o uvedenie do prevadzky?

Pojde o malu predajnu, kde sa budu predavat sudove i flaskovane vino a syry prip. cukrovinky pochutiny - vsetko balene.

Dakujem pekne.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    halalil je offline (nepripojený) halalil

    halalil
    Hygieny su dve RVUZ a RVPS. RVUZ ked ju ohlasite tak pride na kontrolu obchodu a kontroluje priestory celej prevadzky,ci mate wc,umyvadlo a atd. Urcite si pozrie aj doklady zivnostensky,zdravotny preukaz a podla mna by si mala pozriet aj sanitacny poriadok viem ze velke obch.retazce maju HACCP ale ked je to maly obchodik tak neviem ale urcite by som si zaviedla sanitacny poriadok,evidenciu teplot ak budete mat tie syry. RVUZ vam po kontrole vyda rozhodnutie ale ked nebudete mat vsetko da vam opatrenie aby ste si to doplnili.RVPS tam by ste sa mali tiez ohlasit kedze budete predavat syry,cukrovinky - registracia prevadzkarni podla paragrafu 6 ods.1 zakona 152/1995 zakona o pitravinach.
    wibi ďakujem za odpoveď RUVZ nám povedali ze im netreba ani hadov, ani prevádzkový ani sanitacny. iba žiadosť... zde.preukaz a samozrejme dorobiť si hygienické minimum. Na RVPS sme už boli tiež (vďaka za info lebo týchto sme poriesenych nemali) a chceli hneď dve tlačivá . .jedno všeobecne a druhé čisto na tabak.RVPS mám kazali spraviť sanitacny poriadok. Ešte snáď poradakom pomôže, že ak predavate víno musíte sa registrovať aj do tretice na vinarsky úrad. Mam ale ešte otázky ohľadom predaja cigariet je treba ohlásiť to aj na colný urad?

    HACCP, Prevadzkovy a sanitacny poriadok pre predajnu syrov a vina

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.