Ahoj. Chceli by sme so zenou v buducnosti /5 rokov/ "nieco malicke" postavit.
Mal by som uz zaujem pozriet nejaky pozemok. Cez realitku a inzerat mi to je viacmenej jasne. Mna by skor zaujimalo, ci priamo urcita obec nieco neponuka nejaky stavebny pozemok...
Ako mam zhruba postupovat, uplne od zaciatku, mam tam napisat nejaku ziadost, alebo ako?? ako sa dozviem, ci nieco predavaju v obci a za kolko m2, pripadne rozloha. Ako zistim, ze na tomto mieste mi v buducnosti povolia stavat domcek??, a dalej napr. ked by som chcel iba elektricke kurenie, tak to musim dopredu vediet, ci by to povolili...
V tomto vybavovani som uplny analfabet, tak preto sa pytam takto laicky... Uctovat to uctujem, ale ako sa to vybavuje nemam ani potuchy...
... v com sa definuje, aky ma vypadat dom /aby ho obec povolila vystavat/, napr. ja mam zaujem o katalogovy dom, ktory je uvedeny ako chalupa, pripadne chata /je normalne murovany, ale zaradeny je do tejto kategorie asi z dovodu velkosti/...
napr. ze dom musi mat sedlovu strechu a nesmie nijako vynikat alebo tak... je to v uzemnom rozhodnutie alebo kde???
ps: jedna sa o nejaky takyto zajačinec :-))
http://www.domnamieru.sk/house.php?id_d1=143&id_type=9