možno vam trochu pomôžem ,teda poradím. podložka na valkanie sa prisaje na kuch linku alebo na stôl tak že ju namočíme, a potom prejdeme utierkou po podložke, aby sa prebyt vzduch vytlačil, a podložka sa prisaje. množstvo ,kolko namočiť, zistíte samé. podložka sa roluje tak, že z vonku je farba, teda ak ju dáte na stôl, okraje smeruju dole, nie hore,niektoré to tak robia, to je zle.netreba podložku rolovať moc , teda na velkosť valčeka.raz za čas je dobré podložku odmasti vo vani v horucej vodeso saponátom, aby sa vam prisala.tiež stôl odmastiť. ak sa vám predsa lennachytá, skuste dať pod podložku mokru utierku, alebo vreckovku? na podložke nemiesim, valkám, valkáme cesto od stredu von.vôbec ju nemusíte mučiť pri kys.ceste, ale treba ju potreť olejom, slabo ,ako film, ak je treba muku dame, ale minimum, podla cesta. na pečenie sa používa silikonova podl, môžte na nej cesto vyvalkať -napr lístkové, a potom aj upiecť. možno vam to trochu pomôže. všetko dobré vam želám.