Najjednoduchší spôsob odstránenia rodičovskej kontroly resp. dohľadu rodiča nad účtom dieťaťa, tak aby sa jeho google účet neodstránil a prevzalo dieťa nad ním kontrolu, je ísť na stránku:
https://families.google/graduation.
Mala som problém pri dieťati, ktoré dovŕšilo vek a veľmi dlho som hľadala spôsob ako to vyriešiť, dokonca sa mi raz podarilo účet odstrániť, čo znamená katastrofu - stratili sa všetky dáta, celá zúfalá sa mi ho podarilo obnoviť. Po dlhočiznom hľadaní a rôznych zložitých odporúčaniach, ani sám google neponúka na internete túto jednoduchú cestu, aby sa dieťa mohlo zbaviť rodičovskej kontroly k svojmu účtu, som za pomoci veľmi technicky zdatnej osoby našla tento link a FUNGUJE perfektne!
Inak - ako buchač dal link - odstránením účtu príde o všetko, čo mal niekde uložené. Dám krk na to, že keby sa prihlásil na inom zariadení k svojmu účtu - bude tam a kontrola bude fungovať naďalej. Ale bude možnosť si prevziať všetky svoje uložené veci (napr. fotky, videá) k sebe. Potom sa tento účet (viď link buchač) ZRUŠÍ, po určitej dobe sa na servere všetko zablokuje a nebude k tomu žiadny prístup. A deculo si bude musieť založiť nový účet.