Záleží, či využívaš ekvitermickú reguláciu /vhodná pri podlahovkách/, teda kúrenie v závislosti od vonkajšej teploty po určitej "krivke" alebo kúrenie v zásivlosti iba na vnútornej teplote /vhodná u klasike/, alebo kombináciu oboch.
Treba si podrobne naštudovať návod od kotla a hlavne pochopiť, že ten kotol má najefektívnejšie spaľovanie v určitom "výkone". Všeobecne platí, že čím rýchlejšia reakcia teploty v miestnosti, tým vyššia spotreba plynu.
Ale zase netreba všetko podriaďovať iba spotrebe, ale nájsť si taký svoj pohodlný stred. Teda aby ti kondenzačný kotol správne a efektívne kondenzoval a zase aby nábeh nebol moc pomalý.
Skús si to nejako nastaviť, nechaj tak týždeň kúriť, potom to prestav, nechaj zase týždeň.
Okamžite sa to nedá zistiť, lebo to má určitú zotrvačnosť, hlavne nahriate murivo.
Treba skúšať a hlavne sledovať a zapisovať spotrebu. Podľa toho si nájdeš ten svoj systém.
Ja som to ladil skoro pol roka, ale to som už v servisnom menu programoval ekvitermické krivky, čo mohol podľa návodu robiť iba servisný technik...
Taktiež pri ekvitermike treba mať nonstop pustené obehové čerpadlo, pri klasike ho môžeš dať do režimu zapnúť iba pri kúrení...