Zavrieť

Porady

Vyroba vína - priliš skoré zastavenie kvasenia

Zdravim vas,
uz po niekolky krat som robil vino a tento raz som chcel sladke. Must mal cukornatost 23, trochu cukru som tam este pridal. No asi som spravil chybu s tym, ze som to odstavil skorej od kvasenia. Chcel som ponechat viacej zbytkoveho cukru.
No aj teraz je vino stale kalne a ma divnu chut, ako must ???? 2x je uz stocene, aj pri pridani bentoninu je stale kalne.
Je moznost pridat tam znovu kvasinky a zivnu sol a nastartovat opat kvasenie?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

    Vyroba vína - priliš skoré zastavenie kvasenia

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.