Jednoznacne plati
Vyšetrovateľ si svedkov predvoláva aj telefonicky. Na naozajstnom predvolaní je aj pečiatka útvaru policajného zboru, ktorý vo veci vedie vyšetrovanie a podpis orgánu činného v trestnom konaní, teda podpis vyšetrovateľa, alebo povereného príslušníka.
Vypočúvanie
Polícia vás môže predvolať na policajnú stanicu za účelom vypočúvania. Polícia vám tiež môže zatelefonovať a vypočuť vás telefonicky. Účelom vypočúvania je zistiť, či existuje príčina na podozrenie zo spáchania trestného činu a či ste ho spáchali vy.
Nieco z tlace
https://regiony.zoznam.sk/pozor-na-t...dy-nereagujte/
Skontroluj si hlavičku e-mailu a môžeš im odpovedať, že neprídeš, lebo si pracovne mimo republiky.. a basta.
Aj ako si rozumiem, nie je to vyšetrovateľ, preto že to je strážmajster.
Ako na to musím reagovať?
úrady fyzickým osobám do eschránok na slovensko sk môžu zasielať len ak FO má tu eschránku aktivovanú na doručovanie,
adresa eschránky nie je v tvare emailovej adresy, nemôžeš ju oznámiť hoci komu, aby ti tam poslal správu, preto správa v eschránke nie je "majl" ani "email"
Dostal som správu asi z policajného majlu o...@minv.sk a bolo to cez Vianoce 25. Decembra. Aj dátum, ktorý tam je uvedený – 25.Decembra. Ten policajt mi pred tým volal 24.Decembra a sa snažil vypýtať odo mňa moju emailovú adresu, ale som ju nepovedal. Aj policajt chcel by aby som prišiel ku nemu kedy on bude mať službu – aj cez nočnú zmenu mimo úradných hodín. Je to divne.
=================
???