Praktiky predajcov sú rôzne... Je aj možnosť že predmetný kávovar bol v čase predaja použitý, nedá sa to úplne vylúčiť. Pri kúpe si treba všímať či je obal výrobku nepoškodený a neprelepovaný lepiacou páskou. Kartónová krabica je prelepená naspodu lepiacou páskou a tak isto aj navrchu je prelepená lepiacou páskou. Porovnaním spodku s vrchom je vidieť či na vrchnej časti je nejaká odlišnosť, napr. iný druh lepiacej pásky, prípadne vidieť pôvodnú a na nej ďalšiu pásku...Výrobok ako taký je zabalený v priesvitnej fólii, niekedy aj v jednom bode je prelepená kúskom priesvitnej lepiacej pásky. Ja si obal výrobku takto prezerám a tak isto nekupujem posledný kus.
------------------------------------------------------------------------------------
Pochybujem, že internetový predajca vráti peniaze za vrátený tovar v akom stave si ty tovar reklamoval a následne ho predal tebe v kamenne predajni.
Píšeš že si pripravil cca 10 káv zo zrnkovej kávy a 1 kávu z mletej. Pozornosť by som zvýšil pri tej jednej káve pripravenej z mletej. Tu je možnosť poškodiť kávovar tým, že sa nasype mletá káva do vypnutého prístroja a tým sa môže káva rozsypať vo vnútri prístroja. Je to v manuáli... Možno ste nepochopili manuál pri použití kávy mletej, kde sa môže pripraviť len jedna porcia a v rámci toho ste použili:
https://www.nescafe.com/sk/kavy/3in1-classic
Cukor z tejto kávy dokonale zalepí varnú nádobu, resp. piest je nepohyblivý a tým pádom v poruche. Je to citlivá súčiastka pri ktorej niektorí výrobcovia dodávajú spolu s kávovarom aj mazivo a v rámci intervalov cca 2 mesiace je treba piest premazať.
Nemáš možnosť dokázať že ti predajca predal použitý tovar. Už pri príprave prvej kávy sa cukor skaramelizuje a znefunkční piest. Ty ale píšeš že si pripravil cca 10 káv zo zrnkovej a 1 z mletej.....Čo nie je akosi možné.
Volali z predajne že reklamacia je zamietnutá
nakoľko je vo varnej jednotke zapečeny cukor a oprava by stála 190 eur s čim som nesúhlasil...
Ale presné vyjadrenie budem mať až v budúcom týzdni .
Je tam napisane ze
Na kavovare svieti vystrazny signal.Pri vizualnej kontrole na predajni zistena porucha varnej jednotky.Neda sa vytiahnut.
Zrejme sa budem musieť obratit na znalca a dokazať ze danu zavadu sme mi pri 10 kavach nespósobili...
Ta banda sa spolci so servisami a ti im vystavuju "odborne" posudenie podla ich predstav
Reklamaciu za 190 € by musel zaplatit predavajuci. Takto supnu servisu 50 € a su v pluse 140 €.
Nezavisly znalec by bola dobra moznost, no nie je to lacne. Ak vyhras, znalca zaplati predajna, ak prehras ty.
Ja to posielam ako podnet na kontrolu Slovenskej obchodnej inspekcii
Ja som o tom presvedčený ze ten kávovar už niekto mal a vratil ho napr..cez e - schop
Vyskusali spraviť jednu kavu fungoval - aj ked hučal ale nikoho nenapadlo skontrolovať varnu jednotku a tak ho supli do predajne...
Tak to to he podľa mňa
Pokial viem bezne sa to robí
Žial nie su páky na to ako to dokázať.
Jedine ten znalec...
A neviem či obchod dá nahliadnuť od nákupu až po predaj - asi ťazko.
Tak isto na to nemá páky ani SOI - pýtal som sa.
Oni len kontrolujú zakonné lehoty a pod.
Ja len chcem aby ľudia vedeli že treba si na kamennej predajni dať odskúšať aj baterky.
Je to prakticky nedokazateľné ale myslím že este s tým počitadlom by sa to dalo...možno zistiť.
No neviem uvidím- budem rád za každú radu...
A tak isto nazov reťazcu ...pokiaľ nemám niečo v rukách ťažko je zverejňovať o koho ide aby sa to nejako neotočilo proti mne.
Na druhej strane ako posledné to určite spravím a zverejním nech aspoň moji známy vedia kde netreba chodiť po darčeky.
Počul som že takéto praktiky sa bežne robia - tovar príde z e-schopu a bachne sa do predajne...
Niekto sa neunúval ani skontrolovať ci vôbec je vyčistený /všade sú predsa- len ľudia/
On síce 10 káv spravil ale potom "prdol" celkom.
A zdalo sa mi na začiatku že neprimerane huči..
Tak či onak - každá rada dobra díky.
Kazdopadne, ak sprava zo servisu bude, ze je poskodeny cukrom a si si 200% isty, ze sa to nemohlo stat u vas, mozes dat spravit aj ty znalecky posudok, ktory by mal zistit kedy a ako k poskodeniu doslo.
Napadlo mi este, ci ten 'cukor' nemoze byt nejsky rozmrveny plast, ktory tam nemal byt a zadrel po tych 10.pouzitiach nieco.
Podal som aj 3 reklamacie Aliexpressu. V prvej mi zasielka dlho nedochadzala. Opytali sa, ci chcem vratit peniaze, alebo opakovanu zasielku.Dal som zopakovat. O 10 dni mi balicek prisiel, o 15 dni dalsi. Hanbil som sa ako panna po prvykrat. Ospravedlnil som sa im a opytal sa ako to doriesime. Odpoved, nebudeme to uz dramatizovat a akokolvek riesit. Pekny den . Dalsia reklamacia bola, ked sa mi tovar pokazil. Poziadali ma o kratke video, ze tovar je vadny. Poslali mi novy, ani vracat vadny som nemusel.Tretia reklamacia bola bateria z robotickeho vysavaca .Poslali obratom novu
Pre objektivnost uvediem aj pozitivnu reklamaciu na Slovensku. Pred troma rokmi na Alze ponukali "pouzivanu " Babetu na baterie so zlavou 200 €. Mala nabehanych 10 km a prvy majitel ju vratil,lebo sa mu nezmestila do maleho vytahu. Kupil som ju a mal v garazi. Olovena bateria vsak bola tazka / 19 kg / a unavovalo ma nosit ju nabijat po 45 km. Napisal som, ze chcem Babetu vratit bez dovodu do 14 dni. Odpisali mi okamzite. Mam ju vratit v ktorejkolvek predajni , alebo poslu auto. Na predajni neboli ziadne problemy, peniaze mi vratili do 5 dni na ucet. O tri tyzdne sa Babeta objavila znova ako pouzivana s dalsou zlavou o 200 € / spolu 400 € /. Uz som sa hanbil tam ist znova. Po niekolkych dnoch ma napadlo, ze ju kupim v inej predajni Alza a za usetrene peniaze vymenim tazku baterie za bateriu Lion. Zial predali ju