Zdravim vas,
čitam tu vseliake finty na grilaz bez hrciek, ale nič z toho nie je celkom pravda. (mozno nahoda ze sa to podarilo). Vobec by som nedaval najpv ceru. Je to velmi nebezpecne, hrozi popalenie, a karamel ktory ma 165 st.C, vie popalit. Vzdy musi ist najprv salko, alebo smotana.
Ale hlavne: Aby sa NIKDY neurobili hrcky treba to salko vyliat do rozpaleneho cukru v pravý moment. Ak nechame cukor rozpalit malo , a vlejeme salko tak mame hrcky, ze nepomoze ani ponorny mixer. Ak neskoro, riskujeme tiez popalenie, lebo karamel v urcitej chvili rýchlo vykypí z hrnca, je to moment.
Takze: ked je cukor uz ropalený, miešame a cakame, kym nezacne masa penit, a pomaly sa dvihat. VTEDY je ten spravny cas vyliat tam to salko alebo slahacku. To znamena , ze karamel nam oznamuje ze uz neobsahuje ziadne hrcky a je cisty, rovnorody, a zacne penit.
Týmto sposobom robim karamel odkedy som dostal výučny list, a tych grilažov som uz cosi urobil, a bez hrciek.
Dufam, ze vam to pomohlo. Mišo