Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Akú živnosť potrebuje vybaviť budúci podnikateľ, ak chce vo svojej predajni rozporcovávať nakúpené štvrtky alebo polky prasiat či hovädziny? Je to už výroba, alebo je to len predaj výrobku? Žiadne časti z kúpeného mäsa sa nebudú nijak spracúvať, len naporcovať a predať.
Pravidlá a tipy
Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte. Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
❤ Buďte priateľskí ❤
Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
a aké povolenia na to potreboval? hygiena, ale - teraz sem opäť zamontujem to porcovanie- nemusí mať vytvorený priestor zvlášť na skladovanie - chladiaci box a zvlášť na porcovanie? Nemusí byť ešte nejaké povolenie práve na túto činnosť? Môže byť predchladiareň týmto miestom?
Aké sú podmienky na predaj mäsa, mäs. výrobkov a ostatných potravín?
Povolenie zvlášť si nemyslím, ale hygiena mu musí priestory určite schváliť. Podmienky čo sa týka skladovania, chladenia, mrazenia a porcovania: môj názor je taký, že musí dodržať Potravinový kódex a v zmysle neho aj vypracovať prevádzkový poriadok. V každom prípade bude musieť ísť na hygienu oznámiť zriadenie prevádzky a pri tej príležitosti mu určite poradia čo a ako musí mať podľa najnovších predpisov.
Marianna 01,na spracovanie mäsa a výrobkov je potrebná remeselná živnosť skupina 108-výroba poravín a nápojov č.13 Mäsiarstvo a údenárstvo
Ostatné tak ko píše ermon,hygiena si určí podmienky a nebudú ľahké.