Zavrieť

Porady

voľná alebo viazaná živnosť?

Akú živnosť potrebuje vybaviť budúci podnikateľ, ak chce vo svojej predajni rozporcovávať nakúpené štvrtky alebo polky prasiat či hovädziny? Je to už výroba, alebo je to len predaj výrobku? Žiadne časti z kúpeného mäsa sa nebudú nijak spracúvať, len naporcovať a predať.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    Monika Kováčová
    robila som mäsiara - teda predajňu(2002) a on mal v ŽL len maloobchod v rozsahu voľných živností...

    Marianna01 je offline (nepripojený) Marianna01

    Marianna01
    a aké povolenia na to potreboval? hygiena, ale - teraz sem opäť zamontujem to porcovanie- nemusí mať vytvorený priestor zvlášť na skladovanie - chladiaci box a zvlášť na porcovanie? Nemusí byť ešte nejaké povolenie práve na túto činnosť? Môže byť predchladiareň týmto miestom?
    Aké sú podmienky na predaj mäsa, mäs. výrobkov a ostatných potravín?
    Monika Kováčová
    Povolenie zvlášť si nemyslím, ale hygiena mu musí priestory určite schváliť. Podmienky čo sa týka skladovania, chladenia, mrazenia a porcovania: môj názor je taký, že musí dodržať Potravinový kódex a v zmysle neho aj vypracovať prevádzkový poriadok. V každom prípade bude musieť ísť na hygienu oznámiť zriadenie prevádzky a pri tej príležitosti mu určite poradia čo a ako musí mať podľa najnovších predpisov.

    vikinka je offline (nepripojený) vikinka

    vikinka
    Marianna 01,na spracovanie mäsa a výrobkov je potrebná remeselná živnosť skupina 108-výroba poravín a nápojov č.13 Mäsiarstvo a údenárstvo
    Ostatné tak ko píše ermon,hygiena si určí podmienky a nebudú ľahké.

    voľná alebo viazaná živnosť?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.