Zavrieť

Porady

Pečená paprika

Prosím o recept, radu ako treba postupovať pri pečení papriky /kápie/ a jej následnej konzervácie pomocou olivového oleja. Nemám na mysli našu klasickú papriku v oleji. vďaka
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    emgeton je offline (nepripojený) emgeton

    emgeton
    Skúste takto naložiť aj feferóny, príp. inú pálivú papriku.
    Je to božská chuťovka ku grilovačkám.

    beandy je offline (nepripojený) beandy

    beandy
    Ja mam ten recept z Bulharska, sestra tam zila a kupila mi taku piecku na tu kapiu. Kedze tu na Slovensku taku nepredavaju, vraj staci dat kapiu na plech a pomaly piect, pokym supka nie je celkom cierna. Potom ju treba ocistit, jadrovnik vybrat, dat do poharov a zaliat sladko kyslym nalevom, podla navodu na Zelku, ale ja davam o polovicu menej octu a trochu viac cukru. Ziaden olej. Kapia sama osebe obsahuje olej, ked je upecena. Inak je to dost zdlhave, ale vysledok mnam, vynikajuci.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.