Joj, teším sa, ako konečne vyskúšam niektorý z vašich receptov v lete na chalupe, keď manžel konečne postaví komín v letnej kuchyni a budeme môcť nainštalovať obyčajný sporák, ktorý si tam zatiaľ len tak ladom leží
. Priznám sa, že v paneláku ani v kuchyni na chalupe som sa k takému hrdinskému činu ako pečenie lokší neodhodlala, kvôli dymu. Moja svokra ich piekla každé leto (tiež len v letnej kuchyni), keď sme k nim chodievali, boli skvelé ako všetky múčne jedlá, ktoré robievala, ale aj tak najlepšie lokše boli tie, ktoré nám robila moja babča, pamätám sa, ako sme tam všetci sedeli a netrpezlivo čakali, kým ich dokončí, lebo úžasne rozvoniavali po celom byte (ozaj, u nej si žiaden dym nepamätám, hm...
), ona každú lokšu mastila roztopeným maslom, celú kôpku potom prerezala na štvrtinky a my sme si ich potom brali, natierali marhuľovým lekvárom, stočili tú štvrtinku lokše do trubičky a mňam-mňam... To boli časy!
Ozaj, a u nás sme ich volali bandurčeniky...