Zavrieť

Porady

čínska ostrokyslá polievka

vie ju niekto robiť? moje dve škrkavky/tj.muž a syn/ sa idú za ňou utĺcť...volajú to čínsky prd...a ja neviem recepis....
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    BeaY je offline (nepripojený) BeaY

    BeaY
    dobry den,posielam recept na super cinsku polievku /z cinskej restauracie, ale doma velakrat odskusanu/ aj nieco ine k tomu...
    dobru chut

    gabri je offline (nepripojený) gabri

    gabri
    karkulka
    vie ju niekto robiť? moje dve škrkavky/tj.muž a syn/ sa idú za ňou utĺcť...volajú to čínsky prd...a ja neviem recepis....
    ...neviem, je to táto:
    Pikantná polievka kyslá
    20g sušených čínskych(ja dám aj tie naše) húb, 120g bravčového mäsa(panenská)(podľa mňa môže byť aj kuracie), 1 vajce, 1 lyžica Solamylu, 1
    l môsového vývaru, 1 lyžica vodky,(dodá fakt tú pravú arómu), 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica vínneho octu, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice kukuričnej múky, 2 vajcia, 2 lyžice nadrobno posek.vňaťky z mladej cibule, 1 lyžica nadr.posek.petržl.vňate.
    Sušené čínske huby namočíme do vývaru a necháme postáť 2h.Mäso pokrájame na veľmi jemné rezance, obalíme v rozšľahanom vajci a Solamyle. Do vriaceho vývaru vložíme pripravené mäso, vopred namočené huby.Varíme 30min.,potom pridáme vodku, sój.omáčku,vínny ocot,sloľ,č.korenie a rozmoč.kukuričnú múku.Vajcia rozšľaháme v miske a postupne vlievame tenk.pram.za stál.miešania do polievky.+posekané vňaťky.

    Tana74 je offline (nepripojený) Tana74

    Tana74
    Môjho brata sme raz vzali do čínskej rešt. na ostrokyslú polievku a on nám ju na druhý deň uvaril. Zisil posľa chutí čo tam dávajú a bola ešte lepšia ako ich.
    Len ja neviem presne, ako ju varil a čo tam dával, ale zrejme každý aj čínsky kuchár ju varí podľa seba.

    bui je offline (nepripojený) bui

    Som vydata, momentalne som na MD..pred MD som pracovala v hoteli ako uctovnicka, vystudovala som na EU odbor uctovnictvo/auditorstvo ...viac bui
    nieco tak nechutne, ako tuto polievku som este nejedla...kolko ludi tolko chuti.....taky soplik

    noahx5 je offline (nepripojený) noahx5

    noahx5
    Zdravim, niesom ziadny kuchar, dokonca aj s touto poradnou mam pramalo spolocneho. Ale chcel by som sa spytat k tomu receptu. Co prosim Vas je "1l môsového vývaru"? ako sa to da spravit?

    liba2 je offline (nepripojený) liba2

    liba2
    noahx5
    Zdravim, niesom ziadny kuchar, dokonca aj s touto poradnou mam pramalo spolocneho. Ale chcel by som sa spytat k tomu receptu. Co prosim Vas je "1l môsového vývaru"? ako sa to da spravit?
    podľa mňa ide o mäsový vývar - alebo sa mýlim ?

    alex1 je offline (nepripojený) alex1

    alex1
    ja sa chcem spýtať, či podľa tohto receptu je aj naozaj taká zlizská. ktorá surovina urobí tú polievku takú želatinovú, slizskú.

    účtovník 007 je offline (nepripojený) účtovník 007

    To by som aj ja chcela občas vedieť. ...viac účtovník 007
    alex1 Pozri príspevok
    ja sa chcem spýtať, či podľa tohto receptu je aj naozaj taká zlizská. ktorá surovina urobí tú polievku takú želatinovú, slizskú.
    solamyl + vyvar

    Ja som raz stála v mäsiarstve za jedným Číňanom(žijúcim už na Slovensku) a ten kupoval 2 kg paprčkov a chcel od mäsiara, aby mu ich nasekal. On si chudák myslel, že mu ich ma preseknúť na polovicu, ale ten "Ťaman" stále kričal:"menčie, ete menčie", a keď boli tie paprčky na franforce, tak to ten mäsiar nevydržal a opýtal sa, načo mu bude taká sekanica. A čuduj sa svete: na čínsku polievku, aby bola rôsolovitá.
    Myslím, že je to taká odnož našej huspeniny, samozrejme s inou chuťou zahustenej solamylom
    A podľa mňa je tá polievka takáto:

    v robote nasekať a dať variť: cibuľu, cesnak, mrkvu, petržlen, zeler, pór, feferóny, kapustu a namočené čínske huby (slonie uši). Pridať nadrobno nakrájané tofu, bujón, soľ. Všetko spolu povariť, ale len chvíľku, tak 8 minút a nakoniec pridať rozšľahané vajce, vínny ocot, sójovú omáčku sladkokyslú, samozrejme aj ostrú, dosoliť a trochu cukru. Zahustiť solamylom. Mám ju práve v tanieri a myslím že je v nej práve toto. Ak ju vyskúšate dajte vedieť či je to ona..

    viktorviktor je offline (nepripojený) viktorviktor

    viktorviktor
    nerobil som, len preložil, prvá je s kukuričnou múkou miesto škrobu a rezancami, v druhej je miesto vody pomarančová šťava,
    dobré požužňáničko

    Petas je offline (nepripojený) Petas

    Snažím sa... Petas
    Recept č.1
    POTREBNÉ PRÍSADY
    slepačí vývar, tofu, (alebo kuracie mäso), 200 g judašovo ucho, bambusové výhonky, mrkva, 1x vajco, solamyl, ocot, sojova omačka, čili papričky

    POSTUP PRÍPRAVY
    do slepačieho vývaru nakrajame na malé kocky mrkvu , sojové mäso, bambusove vyhonky, čili papričku(podľa chuti) a judášove ucho. necháme vrieť asi tak 5-10minút -pridáme ocot podľa chuti,a sojovú omáčku .
    Zahustíme polievku zemiakovým solamylom a vlejeme nakoniec rozhabarkovane vajíčko a premiešame. Podavame s najemno nakrajaným pórom.


    Recept č.2

    recept je určený pro 4 osob(y)
    doba prípravy je cca 30 minut

    Ingredience:
    2 PL solamylu
    4 PL vody
    3 PL svetlej sójovej omáčky
    3 PL rýžového octu
    1 PL rybacej omáčky (z ančovičiek)
    1/2 ČL čierneho mletého korenia
    1 vajce
    1 malá chilli paprička, alebo ČL sambal oelek
    3-4 PL rastlinného oleja
    1 l kuracieho vývaru, hovädzieho vývaru (consomné), ja používam 2 kocky masoxu
    1 nadrobno pokrájaná cibuľa
    huby pokrájané na plátky (ja používam judášove ucho, asi 5 kuskov pokrájaných na rezance, ale možno použiť aj 1 veľký šampión na plátky)
    1 biele tofu pokrájané na malé kocky
    1 mrkva pokrájané na malé kocky
    na dochutenie strapkatý zeler na kolieska... 10-15 tenkých koliesok do porcie

    Príprava:
    pripravíme si všetky ingeridencie, pretože to potom počas varenia už nestihneme...
    Namočíme huby do horúcej vody cca 2-3 dl na 20-30 minút,
    Nasekáme nadrobno cibuľku, nakrájame mrkvu a strapkatý zeler, nakrájame tofu. Huby po 20 minútach vyberieme, nakrájame na rezance a vrátime do tej istej vody. Zalejeme kocky masoxu vriacou vodou.

    vo Woku do zlatova opražíme cibuľku na oleji, prisypeme mrkvu a zeler, prilejeme celý vývar, pridáme huby aj s vodou, v ktorej sa močili, pridáme tofu a všetko necháme na plnom plyne povariť tak 5-10 minút.

    Zatiaľ si pripravíme zahusťovadlo: do misky nasypeme solamyl, vodu, sójovú omáčku, rýžový ocot, rybaciu omáčku, čierne korenie, chilli papričku (nasekanú na drobno) a miešame. V druhej miske si vyšľaháme jedno vajíčko.

    Po 5-10 minútach varenia pridáme do polievky zahusťovadlo a za stáleho miešania trochu povaríme, kým to neztuhne. Následne do vriacej polievky za stáleho miešania pomaly prilejeme vajce, tak aby sa neurobili veľké kusy.

    Hotovo, podávame ihneď po dovarení. Pre fajnšmekrov môžeme polievku posypať celými listami bazalky, prípadne nadrobno pokrájanou šalotkou. Namiesto tofu je možné použiť aj kuracie mäso, len to treba dlhšie povariť.

    Takto pripravená polievka je iba mierne pálivá (pokial tam je iba malá chili paprička), je možné si ju ešte dochutiť v miske.

    erzet je offline (nepripojený) erzet

    Dôchodca erzet
    luckaprima Pozri príspevok
    A podľa mňa je tá polievka takáto:

    v robote nasekať a dať variť: cibuľu, cesnak, mrkvu, petržlen, zeler, pór, feferóny, kapustu a namočené čínske huby (slonie uši). Pridať nadrobno nakrájané tofu, bujón, soľ. Všetko spolu povariť, ale len chvíľku, tak 8 minút a nakoniec pridať rozšľahané vajce, vínny ocot, sójovú omáčku sladkokyslú, samozrejme aj ostrú, dosoliť a trochu cukru. Zahustiť solamylom. Mám ju práve v tanieri a myslím že je v nej práve toto. Ak ju vyskúšate dajte vedieť či je to ona..
    Ja som myslel, že v robote, akože v práci.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.