Zavrieť

Porady

Ostrokyslá polievka-čínska

Kura,tofu,mrkva, petržlen,zeler,hríby čínske aj šampiony,chili papričky,sójová omáčka, vajíčka,solamyl na zahustenie a ocot.
Kura uvaríme vo vode, vyberieme,pokrájame na kúsky (bez kostí),dáme späť do vody, pridáme veľa sójovej ómačky-ďalej varíme,pridáme pokrájané chili papričky,feféronky.Pokrájame na drobné kocky koreňovú zeleninu,opažíme ju do polomäkka na masle,pridáme, do hrnca, ďalej pridáme hríby, (keď nemáme čínske nahradíme ich sušenými),tofu pokrájané na malé kocky.Ďalej varíme pred dokončením zahustíme solamylom a zatrepneme 1-2 vajíčkami. Nakoniec ochutíme octom.
Kura má byť aj s kožou,ale lepšie je to keď je tam len čisté mäso.Polievka má vyslovene ostro kyslú chuť ako je v názve, netreba ju soliť,osolí ju sójová omáčka,ktorej tam ide dosť veľa. Okrem toho je to sýta polievka! Prajem Vám dobrú chuť-stojí to za to.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    jarus je offline (nepripojený) jarus

    jarus
    Je to naozaj výborná polievka, keď ideme do čínskej reštaurácie, dávame si len túto. Dosť ma ale zarazilo, že tam ide veľa sójovej omáčky, lebo nebýva tmavá (apoň nie v reštaurácii). V Bille dostať kúpiť čerstvé huby shitake, sú veľmi dobré do čínskych jedál, len trocha drahé. Vďaka za recept, myslela som si, že sú v nej aj iné zázraky, keď je taká chutná.

    andrej_rv je offline (nepripojený) andrej_rv

    andrej_rv
    Podľa receptu majú byť tie huby shitake, alebo tzv. čierne huby ? Ja do čínskych jedál práve kvôli cene používam náhradné, ktoré si v sezóne nasuším. Namiesto čiernych húb (uchovca bazového) používam lievik trúbkovitý (od júla rastie v celých húfoch) a namiesto shitake suším klobúčiky podpňovky obyčajnej, tá tiež rastie na jeseň vo veľkých množstvách. Nemá síce takú jemne cesnakovú príchuť ako shitake, ale dá sa použiť.

    sklenkova je offline (nepripojený) sklenkova

    sklenkova
    veľa sójovej omáčky znamená asi 6 PL na 1L vody,pri konci sa to ešte dochutí,čo sa týka čínskych húb kupujem sušené,príp. zavarené a keď som nemala použila som aj naše sušené-ja huby iba kupujem

    Ostrokyslá polievka-čínska

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.