Ddobry den, chcela by som vas poprosit o informaciu.... Sestra dlhodobo (viac ako 5 rokov) zije v Nemecku, je tam vydata ale nie za obcana Nemecka, vlastni nehnutelnost a na uzemi SR si zrusila trvaly pobyt a ani sa tu nezdrziava viac ako 183 dni. Stale za nu podavam DP, co logicky pokladam za hlupost, ale zakon je zakon. Moja otazka znie, existuje predpisane tlacivo ako ma vyzerat potvrdenie o ziskani statutu danoveho rezidenta? Ide o to, ze ked som ju o tom informovala, navstivila v DE prislusny financny urad a tam jej toto potvrdenie nevedeli vydat, nakolko nevedeli, co po nich chce. Ked som si to zistovala na mietne prislusnom DU v SR, tak som ziadnu odpoved nedostala. Viete mi prosim poradit, co by malo toto potvrdenie obsahovat? Sestra obdrzala od financneho uradu pre dane v DE potvrdenie, kde jej pridelili identifikacne cislo pre dan a pod tymto cislom ona odvadza dane v DE, ale ked som toto potvrdenie zaslala na DU v SR, tak mi povedali, ze to nie je potvrdenie pre statut danoveho rezidenta. Uz neviem, kde sa mam este informovat
dakujem velmi pekne