Zavrieť

Porady

Ako spraviť dobrú zemiakovú kašu???

Som mladá žena a keď môžem tak pomôžem ...viac
Ahojte všetci poraďáci. Ako prosím Vás varíte zemiakovú kašu aby bola chutná? Tá moja sa vždy podarí ako lepidlo.
Usporiadat
intel intel

intel je offline (nepripojený) intel

Uvarené zemiaky (to je jedno aká odroda) scedíme a rozmixujeme - BEZ MLIEKA A MASLA. Až potom pridáme horúce mlieko a maslo (nemusí byť). A premiešame. Až dodnes som sa aj ja trápila s dobrou kašou a nakoniec som si nechala poradiť od kuchárky. Dobrú chuť
3 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
Jan2012 Jan2012

Jan2012 je offline (nepripojený) Jan2012

Kaša je vtedy ako lepidlo ak sa príliš premieša a má veľký vnútorný povrch; pokiaľ použijete roztláčač na zemiaky a nie mixér, lepidlo nevzniká. Efekt samotného druhu zemiakov nie je až tak dôležitý ako toto.
1 0
AlaNR AlaNR

AlaNR je offline (nepripojený) AlaNR

Som, kto som...
Ja robím tak, že zemiaky uvarím iba v čistej vode, bez soli.
Medzitým si dám variť mlieko so šľahačkovou smotanou a lyžičkou soli (odhadom podľa množstva).
Do uvarených scedených zemiakov dám pravé maslo, trošku popučím, ale iba trochu, maslo nechám rozpustiť pod pokrievkou na horúcich zemiakoch.
Keď mi mliečko so smotanou vrie, tak ho pomaly postupne pridávam do zemiakov a šľahám šľahačom. Kaša je ľahučká, nadýchaná a veľmi chutná...

Lepidlo som mala iba raz a to vtedy, keď som použila namiesto šľahača ponorný mixér...
1 0
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

do scedenych zemiakov dam roztopit kusky masla, potom ich rozslaham, a az potom pridam horuce mlieko a este preslaham
1 0
palčok palčok

palčok je offline (nepripojený) palčok

Ahojte,ja uvarím zemiaky v slanej vode,scedím a trocha vody nechám.Pridám maslo,horúce mliečko,upraženú
cibuľku,soľ,trocha ml. čierneho korenia a všetko zošľahám.
1 0
Halli Halli

Halli je offline (nepripojený) Halli

medvedik21 Pozri príspevok
Ahojte všetci poraďáci. Ako prosím Vás varíte zemiakovú kašu aby bola chutná? Tá moja sa vždy podarí ako lepidlo.
Ako lepidlo je vtedy, ak sa do teplých zemiakov rozšľahá studené mlieko. Aj mne sa to raz podarilo, ked som sa ponahľala a a nezohriala som si ho. Takže rozšľahať na potrebnú hustotu s teplým mliečkom a pridať lyžicu masla. Ale pravého , tie margaríny sú k ničomu
0 0
vieroslava vieroslava

vieroslava je offline (nepripojený) vieroslava

Do uvarených zemiakov, hneď po zliatí vody, pridám trochu mlieka a masla a vyšľahám to šľahačom (metličkami). Môžeš nechať na dne aj trošičku vody, v ktorej sa zemiaky varili, ale nemusíš, potom pridáš trošku viac mlieka. To už robím tak odhadom.

doplnenie: ja dávam ramu a kaša je celkom dobrá.
Naposledy upravil vieroslava : 25.04.08 at 15:26 Dôvod: doplnenie
0 0
Halli Halli

Halli je offline (nepripojený) Halli

vieroslava Pozri príspevok

doplnenie: ja dávam ramu a kaša je celkom dobrá.
Rama ešte ujde ... inak aj ja nechávam trošku vody Keď sa dobre rozšľahá ako píšeš je až penová. To maslo je dobré dať aj navrch roztopiť, keď je ešte horúca kaša na tanieri naservírovaná.
0 0
mladymuz mladymuz

mladymuz je offline (nepripojený) mladymuz

jednoznačne prave maslo. Ako zlepšovak sa mi pači, posekať na drobno pažitku alebo čerstvu zelenu cibuľku ktora sa rozmiesa so vsetkymi ingredienciami.
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

ja si myslím, že záleží aj od druhu zemiakov.
Vždy robím kašu takým itým spôsobom a nie vždy je rovnaká.
Zemiaky uvarím, zlejem vodu, pokrájam maslo - ale klasické čerstvé maslo - a pridám mliečko. Prikryjem, chvíľu nechám postáť a potom el.šľahačkom s metličkami vyšľahám. Keď je treba, pridám mlieko.
0 0
damati damati

damati je offline (nepripojený) damati

som kto som
Aj ja si myslím, že kvalita zemiakov robí veľa, ak sú zemiaky mizerné aj kaša je nič moc.
0 0
Fali Fali

Fali je offline (nepripojený) Fali

Skúšali sme robiť kašu aj zo zemiakov varených v šupke, ktoré sme potom roztlačili, pridali maslo a trochu smotany. Bola vynikajúca.
0 0
letula letula

letula je offline (nepripojený) letula

Heglo ma -vraj rumu/zle čítala som/.
0 0
letula letula

letula je offline (nepripojený) letula

Mlieko musí byť horúce,áno pravé voňavé maslo,a ak je to druh zemiakov na kaše,bude alatuti:-)Takú milujem i bez mäsa!
0 0
caligulax caligulax

caligulax je offline (nepripojený) caligulax

Ahojte. Nie som nejaky velky kuchar, ale ja tu zemiakovu kasu robim takto do vody pridavam citron alebo ocot, ale len trocha, zemiaciky necham trocha rozvarit, zlejemlejem vodu, pridam PRAVE maslo a prikrijem ked sa rozpusti maslo tak pridam teple mliecko (od oka, len musi byt teple) a hmmmm neviem ako to nazvat "tluciem a tluciem" potm je to ok. mojej frajerke to chuti a aj mne.....
0 0
JaDo JaDo

JaDo je offline (nepripojený) JaDo

Áno, odliate horúce zemiaky trocha "popučím", prilejem horúce mlieko a popretláčam bežným "pučidlom" na zemiaky. Ak je všetko horúce a zemiaky boli dobre dovarené, tak nepotrebujem ani šľahač (metličky) a pyré je vynikajúce. Samozrejme až po dochutení soľou a pravým maslom.
0 0
medvedik21 medvedik21

medvedik21 je offline (nepripojený) medvedik21

Som mladá žena a keď môžem tak pomôžem ...viac
Niečo na tom bude lebo ja som doteraz vždy pridávala mlieko rovno z chladničky a maslo VETO a potom to tak asi aj dopadlo. Ďakujem veľmi pekne za rady, tento víkend vyskúšam a dám vedieť
0 0
Halli Halli

Halli je offline (nepripojený) Halli

medvedik21 Pozri príspevok
Niečo na tom bude lebo ja som doteraz vždy pridávala mlieko rovno z chladničky a maslo VETO a potom to tak asi aj dopadlo. Ďakujem veľmi pekne za rady, tento víkend vyskúšam a dám vedieť
... no tak to muselo byť fakt "lepidlo" sorry, dufam nám napíšeš ako ti dopadla tá víkendová kaša
0 0
Ofélia Ofélia

Ofélia je offline (nepripojený) Ofélia

medvedik21 Pozri príspevok
Niečo na tom bude lebo ja som doteraz vždy pridávala mlieko rovno z chladničky a maslo VETO a ť
Takto podobne som to aj ja robila hádam 15 rokov a cca pred 3 rokmi som pozerala na CT1 Kluci pri varení (tak nejako sa to vola), varia tam mladí chalani a povedali že je najväčšie chyba vylievať všetku vodu z uvarených zemiakov.
Takže uvarili zemiaky vo vode, zliali ich len na 3/4, dali do nich maslo, prikryli pokrievkou, medzi tým zvarili cca 1 dcl mlieka (podľa potreby). Pokiaľ mlieko uvarili, maslo sa na zemiakoch roztopilo, vyliali tam aj to horúce mlieko a normálne len rozpichali. Od vtedy to takto robím aj ja a sú veľmi dobré.
Mixérom to nerobím - zdá sa mi ako lepidlo.
0 0
JaDo JaDo

JaDo je offline (nepripojený) JaDo

Ofélia Pozri príspevok
...cca pred 3 rokmi som pozerala na CT1 Kluci pri varení (tak nejako sa to vola),..
Program sa volá kluci v akci:
www.klucivakci.cz
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať