http://www.minedu.sk/index.php?lang=sk&rootId=221
na tomto odkaze si nájdi smernicu k asistentom učiteľa, je to 19/2006 čl. 7 hovorí o zúčtovaní.
Neviem ako to robia inde, ale ja si náklady na asistenta učiteľa zúčtovávam každý mesiac interným dokladom. V analytike si totiž vediem samostatne čerpanie na asistenta učiteľa, na vzdelávacie poukazy aj na dopravné. Tak viem kedykoľvek preukázať čerpanie.
Po oznámení rozpočtu na asistenta učiteľa zväčša je to najprv rozpočet na 8 mesiacov /2/3 rozpočtu si rozpočítam, koľko mi vychádza na jeden mesiac . Najprv sme dostali 110 tis. Sk, čiže na jeden mesiac som mala 13750,- Sk. Čiže som každý mesiac zúčtovala na asistenta na 611 10180 a 3570 ako náklady na 620. Po úprave 10 tis. Sk som to prepočítala a interným dokladom som doúčtovala čerpanie .
Toho roku, teraz došli papiere, je na jedného asistena učiteľa na mzdy a odvody 180 tis. Sk. Čiže na 1 mesiac to robí 15000,- SK na 610+620. Čiže na Tarifný plat na jedného vychádza cca 11,110,- Sk. Som aj personalistka- mzdárka, čiže viem, že asistenti učiteľa sú zaradení v 7 platovej triede a tam je základ bez praxe 11.180,- Sk. Čiže ak ste dostali tak ako my a máte asistenta učiteľa na 100 % úväzok, nemali by sa ti zvyšovať peniaze.
Takže si vyžiadaj od mzdárky podklady. Rada ti v tom pomôžem .