Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Dočítala som sa, že zdrav. poisťovne spustili elektronické posielanie výkazov na zdrav. poistenie, ak mám menej ako 9 zamestnancov, tak sa mo to netýka, t. j. posielam výkazy, ako doteraz, t. j . poštou?
2. otázka: Manžel, SZČO, si uplatňuje paušálne výdavky, tak nemá žiadnu povinnosť na žiadne výkazy, alebo áno?
Pravidlá a tipy
Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte. Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
❤ Buďte priateľskí ❤
Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
Dočítala som sa, že zdrav. poisťovne spustili elektronické posielanie výkazov na zdrav. poistenie, ak mám menej ako 9 zamestnancov, tak sa mo to netýka, t. j. posielam výkazy, ako doteraz, t. j . poštou?
2. otázka: Manžel, SZČO, si uplatňuje paušálne výdavky, tak nemá žiadnu povinnosť na žiadne výkazy, alebo áno?
Milka, výkazy zasiela zamestnávateľ za zamestnancov.
SZČO za seba nezasiela žiadne výkazy; ale ak má zamestnancov, tak za nich výkazy zasiela.
Doplňujem: zasiela - nemyslela som tým len elektronicky, ale všeobecne
Dobrý deň. Prosím Vás, poraďte mi niekto Dnes, neviem akým zázrakom, som elektronicky posielala Mesačný výkaz do ZP Union. Všetko prebehlo v poriadku. Chcela som sa ešte raz pozrieť do Prehľadu, ja neviem, ako sa do tej "nešťastnej" elektronickej podateľne dostanem Keď si otvorím stránku Union-u, dám si Elektronická podateľňa, tak mi dá len všeobecné informácie. Ako sa mám, prosím, prihlásiť Skúšam a skúšam a neviem. Ďakujem.
Dole v ľavom rohu je okienko podacie miesto, tak cez neho
Ďakujem Ti za radu. Skúšala som to, ale na úvodnej stránke poisťovne som nenašla okienko podacie miesto. No a "heuréka", osvietilo ma Klikla som na platiteľa zdravotného poistenia a tam je "Účet platiteľa". Tak cez to sa tam dostanem. Až potom je tam to "nešťastné" podacie miesto. Je to hrôza, každá poisťovňa iný prístup.