Janna, mala som tento istý problém. Riešila som to tak, ze som si nechala vystaviť paragón ako prílohu k pôvodnému bločku, kde mi tie náležitosti chýbajúce doplnili, tento orazili a podpísali a pripla som si to k pôvodnému bloku.
V istom papiernictve som však narazila na problém, účtovníčka mi dala vyjadrenie - citujem "podľa paragrafu 72 zákona o daniach máme všetky náležitosti , ktoré to má mať". Toto ma dorazilo a nakoľko som sa s danou pani nemohla osobne stretnúť, napísala som jej list s tým, že ja nepoznám žiaden zákon o daniach, ktorý o tom pojednáva, ale myslím, že naráža na znenia zákona o DPH a upozornila som ju, že o mojom probléme pojednáva § 71 a ofotila som jej znenie toho jej paragrafu 72. Na záver som jej odporučila, aby si daný zákon naštudovala.
No a za necelý týžden sa mi daná pani telefonicky ozvala a predstavila sa mi ako DAŇOVÁ PORADKYŇA. Keby som v tom momente nesedela (sprepáčením) na riti, tak určite by som na ňu padla. To aj ja idem robiť daňovú poradkyňu!!!
No a záver našej asi 15 min. rozpravy trvala na tom, že oni sa v komore daňových poradcov dohodli, že tam ten základ dane byť nemusí. Moje 100-krát čítanie tej jedej vety v zákone o tom, že musí, nepomáhal. Oni sa skrátka dohodli...
To bola taká malá pikoška zo života, konieckoncov zákon je zákon a oni sa môžu dohadovať na čom len chcú, nakoľko oni na kontroly nechodia.
Pekný deň