petra:-) Chcem sa spýtať či už niekto uskladňoval hríby mrazením. Ak áno, poraďte postup. :p
Ak nájdem veľa hríbov tak určite dám aj do mrazničky. Postupujem tak že buď:
- oblanšírujem huby a dám po vychladnutí zamraziť
výhoda - nezaberú v mrazničke veľa miesta a je potom rýchlešia aj ich úprava
- dávam aj očistené neovarené, len zamrazím, ale tu musíš počítať s tým že v mrazničke ti zaberú viac miesta, toto robím vtedy ak je "bohatá úroda"a nie je čas...
ovarené po vytiahnutí z mrazničky možno dať na opraženú cibuľu, podusiť a urobiť buď s vajcom, alebo polievka pridať zeleninu, výborná aj s krupicovými haluškami, alebo len pridať k mäsu, podľa chuti.
takisto môžeš pracovať aj so zamrazenými surovými, len úprava jedla trvá trošku dlhšie