Zavrieť

Porady

pizzeria a účtovanie

Zaujímalo by ma, ak niekto účtujete pizzériu, ako robíte a či robíte skladové hospodárstvo.

Mám nového klienta /JÚ/, otvoril si pizzeriu a rozváža na objednávky.
Doniesol mi hŕbu bločkov na nákup materiálu /múka,paradajky,syr.../, ja som to zaúčtovala ako nákup materiálu, ale ako sa dá skontrolovať, koľko čoho použil, ak by neviedol sklad, či nejakú inú /akú?/evidenciu ?
Ako mu mám robiť jazdy, keď všetko je len po meste, ale niekedy aj 150 km , každú zvlášť, či stačí za celý deň ?

Srdečná vďaka za každú radu !
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Beata je offline (nepripojený) Beata

    Beata
    Materiál, ktorý sa priebežne nakupuje sa neeviduje v sklade, to si neviem dosť dobre predstaviť. Vieme predsa ako sa robia nákupy do pizzérii. To sú každodenné, drobné nákupy a tie sa väčšinou aj minú, zostáva len niečo. Každý takýto nákup účtujem do nákladov. Na konci roka sa robí inventarizácia, zostatok materiálu evidujem ako zásobu a na začiatku ďalšieho zdaňovacieho obdobia ako počiatočný stav zásob.
    Čo sa týka tých jázd, mal by si šofér evidovať každú jazdu už kvôli kontrole, ale v účtovníctve by to mohlo ísť jednou položkou.
    Naposledy upravil Beata : 02.01.05 at 22:33

    FAA je offline (nepripojený) FAA

    Som Božie dieťa FAA
    netreba robiť skladové hospodárstvo keď ide materiál rovno do spotreby. Niečo ako rabat, povedzme v potravinách, tam pri kontrole kontrolujú výšku rabatu a stav skladu na začiatku a konci obdobia. V prípade pochybností musí podnikateľ obhájiť množstvo nakúpenúho materiálu, hoci aj receptami s finačnými nákladmi na jeden kus pice a množstvom kusov predanej pice, čo by evidované mal mať. Tam sa ukáže nákup materiálu do osobnej spotreby, alebo predaj pice mimo tržbu. Raz som musel dokazovať tieto pomery za tri roky, ale daniar ostal spokojný, a verte, alebo nie dva šanony dokladov za rok ani neotvoril, zaujímali ho len uzávierky.

    rene je offline (nepripojený) rene

    rene
    Ďakujem za Vaše odpovede, už som to aj ja pozerala v zákone o účtovníctve a našla som, že pomocná skladová evidencia sa v tomto prípade nemusí viesť,keďže je to priama spotreba.

    pizzeria a účtovanie

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.