Dnes som vyskusal cesto podla bosnianskeho recepisu.
muka hladka: 800 ml
sol: dve cajove lyzicky
olej: jedna polievkova lyzica
tepla voda: 300 ml
Do misy vsypeme muku so solou. Olej nalejeme do vody, vodu do misy a uhnantame redsie cesto ako na chlieb. Pomucime obrus, na muke este cesto uhnantame a rozdelime (ja na dve casti). Kazdu cast este uhnantame, potom si naolejujem ruky a olej vhnantame do cesta, aby nevyschlo a upackame bochniky, ktore prikryjeme, nechame odpocinut cez 15 minut. Po uplynuti casu odpocinku, dame bochnik na obrus, pomucime a ruckou od metly vyvalkame a na metle natiahneme cesto. Cesto polozime na stol, rukami riadne natrieme maslom zmiesanym z olejom (ja pouzivam iba olej alebo roztopenu mast, ktora je chutnejsia) a tahame a tahame. To je vsetko, jednoduche, odbornici z Balkanu ho styrikrat plasnu o stol a cesto maju vytiahnute, ja mam cas :-)
Skor ma zaujimaju plnky. Vraj borek je s masovou plnkou, zelenica, ci ako, je so zeleninovou naplnou a sirnica so syrovou. Ja som na slaninke udusil cibulu, pridal kel, ked zmakol, odhrnul nabok a pridal kuraciu pecen a trocha na kocky pokrajanych zemiakovych knedlikov, dochutil feferonom a nastruhanym syrom. Upiekol, zalial jogurtom, dopiekol, vynal. No a teraz neviem, ako sa ten mismas odborne vola. Ci sirzelrek, borsirzel, ci ako.
Napis ako si dopadla.