Moja prvá skúsenosť so štrúdľami pred cca 35 rokmi. Ako čerstvo vydatá som chcela aj ja v sobotu poobede štrúdľu upiecť. Praktickú ukážku na videu nebolo treba, však štrúdle piekli všetky mamičky, babičky, tetičky tak už len ten recept na naj....naj cesto som od svokry zobrala a utekala pracovať. Keď som nasypala múky zdalo sa mi, že jej je celkom maličký kopček a že bude štrúdle málo. Tak som prisýpala a prisýpala pokým sa mi nezdalo dosť. Začala som piecť. Deti so štrúdľou v hrsti behali po dvore a svokra sa pýtala, či mamička pečie. Ale keď aj po dvoch hodinách deti tvrdili, že mamička pečie, svokre to nedalo a prišla sa pozrieť. Musel to byť pre ňu pohľad
Kde sa pozrela videla len jablká, šupy a štrúdle. A keď zbadala koľko cesta ešte mám, len zalomila rukami
zobrala nôž a pomáhala mi čistiť jablká. Piekli sme do samého večera a štrúdlí mala aj ona plnú špajzu. Minuli sme 2 vedrá jabĺk a ja som odvtedy preborník v ťahaní štrúdľového cesta.