2
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

Dohoda o vzájomnom započítaní pohladavok a zavazkov

Vivi

Vivi je offline (nepripojený) Vivi

Vivi
Chcela by som Vas velmi pekne poprosit, ci niekto nemate vzor tejto dohody......Dakujeem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    Dohoda o započítaní pohľadávok
    I.
    uzatvorená medzi

1. .................................................. ...................... (názov a sídlo spoločnosti)
    zastúpený .................................................. ..... predsedom predstavenstva
    a
    2. .................................................. ...................... (názov a sídlo spoločnosti)
    zastúpený .................................................. ..... konateľom spoločnosti
    II.
    Pohľadávky .................................................. .......... (názov a sídlo spoločnosti)
    Faktúra č.t zo dňa na Sk splatná dňa
    ................. ............. ................... .....................
    III.
    Pohľadávky .................................................. .......... (názov a sídlo spoločnosti)
    Faktúra č.t zo dňa na Sk splatná dňa
    ................. ............. ................... .....................
    IV.
    V súlade s ustanovením § 364 OBZ účastníci tejto dohody započítavajú vzájomné pohľadávky v rozsahu v akom sa vzájomne kryjú, t. j. ....................Sk.
    Rozdiel v čiastke ................... Sk firma ................... zaplatí firme .............................. na č. účtu ................... do .....................

V ......................., dňa ....................

.................................................. .... .................................................. ......
    podpis zástupcu 1. zmluvnej strany podpis zástupcu 2. zmluvnej strany
    medzi firmou
    a./.............. s.r.o.

adresa....................
    IČO: .............., DIČ:................

b./............ s.r.o.
    adresa......................

IČO: ................. DIČ:..................

Obe strany sa dohodli na vzájomnom zápočte týchto faktúr roku 2005
    Vydané faktúry f...., s.r.o. na ........s.r.o. :

Číslo faktúry Dátum Čiastka DPH Celkom Uhradené Uhradiť

0,00 0,00 0,00 0,00 0,00Sk
    Spolu: 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00Sk

Zhodnotenie vzájomného zápočtu k................:

Celkom Uhradené Uhradiť
    ..........., s.r.o. 0,00 0,00 0,00 Sk

..........., s.r.o. 0,00 0,00 0,00 Sk
    Rozdiel: 0,00 0,00 0,00 Sk

.............., s.r.o. ................... s.r.o.
    konateľ spoločnosti konateľ spoločnosti

V...................., dňa
    Ahojte, potrebovala by som poradiť, nerobím účtovníctvo len mzdy, a teda v určitých veciach mam chaos. Keby ste mi niekto poradili, bola by som Vám veľmi vďačná.
    Jedna firma nám vystavila faktúru na sumu s DPH 17 731,- Sk, za nejake kombinovane kladivo. Šef sa s manažérom tej firmy dohodli, že v takej cene im za to dame textilný odpad. Volala som účtovníčke tej firmy a povedala, že jej mam poslať faktúru a dohodu o započítani pohľadávok a záväzkov. Nikdy som takuto dohodu nerobila a preto neviem ako to vlastne funguje. Dost si mylim pojmy pohľadávka a záväzok. V mojom prípade by to bola dohoda o započítaní pohľadávok ALEBO záväzkov? Lebo mi mame taky prípad, kedy nebude žiaden rozdiel potrebný na doplatenie, proste v takej istej sume vystavime aj my fakturku.
    Nikulik vystavis fakturu za textilny odpad v takej istej cene, ake je faktura za kladivo a urobis podla niektoreho vzoru, co prilozili hore dohodu o vzajomnom zapocitani pohladavok a zavazkov. Fa dosla - za kladivo je tvoj zavazok, fa vystavena za textilny odpad je tvoja pohladavka.
    Vivi
    Chcela by som Vas velmi pekne poprosit, ci niekto nemate vzor tejto dohody......Dakujeem
    Posielam ti dva vzory v exceli :p
    Stačí ak napíšem: Dohoda o vzájomnom započítaní pohľadávok.? Alebo tam musí byť: pohľadávok a záväzkov?
    Je toto zápočet? A nemáte náhodou nejaký vzor zmluvy?
    Firma A/SR má záväzky voči firme B/ČR.
    Firma A/SR má pohľadávky voči firme C/ČR.
    Firma C/ČR uhradí záväzky firmy A/SR firme B/ČR.
    Je to výhodnejšie z dôvodu kurzových rozdielov.
    Otázky k novej Porade
    http://www.porada.sk/nova-porada
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať