buchač
Anika61
Liptovská kyslá polievka so ,,slepou kurou,, -sú to také knedlíky ako dlaň veľké, ktoré sa varia v polievke,potom sa jedia ako druhý chod s klobásou a mäsom z polievky
niekde to volajú hrčka...
Daj presnejší a podrobnejší recept. Nejaké sú určite na nete, no to bude až neskôr.
Celkom ma to zaujíma a u nás kapusta ide.
Recept na ,, slepú kuru,, hrčku-knedliky do kapustnice,, recept je rokmi upravený mnou
pôvodná receptúra bola len rožky,slanina, vajcia, soľ, múka....
Ja robím tak,ze 5 rožkov pokrájam, pridám vodu aby zvlhli, rozšľahané vajcia 2-3,na panvici opražím slaninku pokrájam na kocky, cibuľku a cesnak ,polovicu klobásy tiež na kocky, dám rascu, červenú papriku, majorán, soľ ( opatrne,slanina a klobása pustí soľ), keď zmes mierne vychladne vmiešam rožky a pridám 4 až 6 pol.lyzic múky ( dávam pol hrubej,po hladkej,) nechám trocha odležať a tvarujem v troche múky knedlíky veľkosti dlane, ktoré uvarím vo vriacej polievke....z tohoto množstva mi vyšlo 6 knedlíkov......ja ich z polievky nevyberám, dávam ich variť na konci keď je mäso aj všetko dovarené.....ono to má výhodu prispôsobiť si vlastnej chuti.... dávala som aj údené uvarené mäso z polievky do knedlíkov aj kapustu z tej polievky nakrájanú,alebo bylinky sekanu vňať petržlenová.....A ak ich vyberieš hneď po uvarení z polievky sú také ,, suchšie,,.... niečo na spôsob tuším viedenskej knedle
Tu som našla recept na polievku tak ako robím
http://www.dobre-recepty.sk/detail/2...ysla-polievka/
Je tam aj slepá kura,ale chýbajú vajíčka