pridam este,je to vsetko z toho uvadzaneho zakladneho cesta,ale zatial co babovka sa pecie pomaly,na plechu to peciem cca pri 170 stupnoch na strednej mriezke:
Pernik:
Do cesta miesto kypriaceho prasku pridas kypriaci prasok do pernika,ak chces mozes si aj nastruhat taky hotovy pernik/je to take pernikove cesto,dostat kupit v obchode/ a pridas i trochu kakaa.vyliat na plech.upiect,nechat vychladnut.potriet dzemom a poliat tmavou cokoladou.
Sup do truby:
do zakladneho cesta pridas kakao,vylejes na plech,bohato posypes mletymi orechami a mandlami.hotove polejes tmavou cokoladou ale nie cele,len tak hoci kde lyzicou,vytvoris pasy alebo cokoladovu mriezku...
obmena:cesto neposypes ale upecies.hotove potrie dzemom a az potom posypes mletymi orechmi a polejes krizom krazom´tmavou polevou.
den a Noc.
cesto nechas biele a polovicu z neho rozlozis lyzicou na plech tak ,aby medzi bielymi kopkami ostali medzery.
do zvysneho cesta pridas kakao a lyzicou nakladas kopceky do medzier na plechu.plech potrasies po pracovnej doske aby sa do seba jednotlive vrstvy zahryzhli-mozes si pomoct stierkou.
upiect,posypat praskovym cukrom alebo potriet dzemom,cokoladou....podla chuti.
Dierkovy s tvarohom:
do zakladneho cesta pridas kakao .vylejes na plech.
tvaroh vymiesas s cukrom na hladko,ale aby netiekol.
do cesta na plech kladies malou lyzickou tvaroh vo vzdialenosti cca 3-4 cm kazdu tvarohovu kopku.upecene mozes posypat cukrom.
obmena:na kazdu tvarohovu kopku mozes polozit kusok ovocia alebo zopar hrozienok.
Falosny biskupsky chlebik:
do zakladneho cesta pridas oriesky,kandizovane ovocie,rozne semienka,hrozienka,mandle....musi to byt huste.
Formu na chlebik vymastit,vysypat mukou,vyliat cesto-ta davka je na dve formy-lebo forma nesmie byt plna,musis nechat od vrchu cca 5 cm lebo mucnik sa pecenim zdvihne.piect ako predosle.
Falosne Müsli tycinky:
do zakladneho cesta pridas len 1 salku muky a druha salka budu pomlete ovsenne vlocky.potom do cesta pridas vsetko mozne,spominane v biskupskom chlebiku,prelejes na VELKY plech.pecies na 170 stupnov ale musi to ostat nizke a po upeceni to musi ostattvrde ale krehke-ako detske piskoty-preto sa ta davka dava na Velky plech.taketo vysusene to opatrne nakrajat na tycinky a nechat odlezat v doze.su dobre aj cerstve,take chrumkave,ale kto ma rad mäkke,ano po case zmäknu-v mikrotenovom sacku....este rychlejsie zmäknu ked ich ponamacam do cokolady.