Zavrieť

Porady

Hrnčekové recepty

Máte hrnčekové recepty na koláče / bez váženia/. Najlepšie by boli také rýchle recepty pre lenivé žienky.
Usporiadat
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

pridam este,je to vsetko z toho uvadzaneho zakladneho cesta,ale zatial co babovka sa pecie pomaly,na plechu to peciem cca pri 170 stupnoch na strednej mriezke:

Pernik:

Do cesta miesto kypriaceho prasku pridas kypriaci prasok do pernika,ak chces mozes si aj nastruhat taky hotovy pernik/je to take pernikove cesto,dostat kupit v obchode/ a pridas i trochu kakaa.vyliat na plech.upiect,nechat vychladnut.potriet dzemom a poliat tmavou cokoladou.


Sup do truby:

do zakladneho cesta pridas kakao,vylejes na plech,bohato posypes mletymi orechami a mandlami.hotove polejes tmavou cokoladou ale nie cele,len tak hoci kde lyzicou,vytvoris pasy alebo cokoladovu mriezku...

obmena:cesto neposypes ale upecies.hotove potrie dzemom a az potom posypes mletymi orechmi a polejes krizom krazom´tmavou polevou.

den a Noc.

cesto nechas biele a polovicu z neho rozlozis lyzicou na plech tak ,aby medzi bielymi kopkami ostali medzery.
do zvysneho cesta pridas kakao a lyzicou nakladas kopceky do medzier na plechu.plech potrasies po pracovnej doske aby sa do seba jednotlive vrstvy zahryzhli-mozes si pomoct stierkou.
upiect,posypat praskovym cukrom alebo potriet dzemom,cokoladou....podla chuti.


Dierkovy s tvarohom:

do zakladneho cesta pridas kakao .vylejes na plech.

tvaroh vymiesas s cukrom na hladko,ale aby netiekol.
do cesta na plech kladies malou lyzickou tvaroh vo vzdialenosti cca 3-4 cm kazdu tvarohovu kopku.upecene mozes posypat cukrom.

obmena:na kazdu tvarohovu kopku mozes polozit kusok ovocia alebo zopar hrozienok.


Falosny biskupsky chlebik:

do zakladneho cesta pridas oriesky,kandizovane ovocie,rozne semienka,hrozienka,mandle....musi to byt huste.

Formu na chlebik vymastit,vysypat mukou,vyliat cesto-ta davka je na dve formy-lebo forma nesmie byt plna,musis nechat od vrchu cca 5 cm lebo mucnik sa pecenim zdvihne.piect ako predosle.


Falosne Müsli tycinky:

do zakladneho cesta pridas len 1 salku muky a druha salka budu pomlete ovsenne vlocky.potom do cesta pridas vsetko mozne,spominane v biskupskom chlebiku,prelejes na VELKY plech.pecies na 170 stupnov ale musi to ostat nizke a po upeceni to musi ostattvrde ale krehke-ako detske piskoty-preto sa ta davka dava na Velky plech.taketo vysusene to opatrne nakrajat na tycinky a nechat odlezat v doze.su dobre aj cerstve,take chrumkave,ale kto ma rad mäkke,ano po case zmäknu-v mikrotenovom sacku....este rychlejsie zmäknu ked ich ponamacam do cokolady.
0 0
Beella Beella

Beella je offline (nepripojený) Beella

Asi aj tento uzasny kolac by sa dal oznacit ako hrncekovy

Mandlovy kolac
Cesto: 1 sladka smotana, 1 hrncek praskovy cukor, 2 hrnceky hladka muka, 3 kavove lyzicky prasok do peciva, 4 vajcia = vsetko zmiesat, vyliat na plech a dat piect
Plnka: 150 g lupienok mandli, 1 hrncek krystalovy cukor, 4 polievkove lyzice mlieko, 125 g maslo = uvarit a hned dat na upeceny kolac
0 0
velvet velvet

velvet je offline (nepripojený) velvet

Marína Pozri príspevok
Koláč z kyslého mlieka Po 3 poháre hrubej múky, kyslého mlieka, prášk. cukru, 1 pohár oleja, 3 KL kakaa, 1 rovná KL sódy bikarbóny, rumová aróma, 100g mletých orechov. Zmiešať, upiecť pri cca 180° C, potrieť džemom a poliať čokoládou.
Starká kedysi robievala tento koláč bez rumovej arómy, a orechov tam bolo tuším viac...recept nemám, lebo starká to robila z hlavy, a nestihla napísať, no a vtedy som bola ešte malá, takže nepamätám dobre
Som Ti veľmi vďačná, že som ho tu našla. Teraz by ma ale zaujímalo, či sa to dá robiť aj trebárs z acidka, alebo kefíru, či niečoho podobného. Lebo toto terajšie mlieko už neskyslie ako voľakedy...ktovie čo by tam teraz narástlo ...neskúšali ste to niektorá nahradiť niečím? Ak áno, ako sa zmenila chuť?
0 0
lorelei lorelei

lorelei je offline (nepripojený) lorelei

velvet Pozri príspevok
Starká kedysi robievala tento koláč bez rumovej arómy, a orechov tam bolo tuším viac...recept nemám, lebo starká to robila z hlavy, a nestihla napísať, no a vtedy som bola ešte malá, takže nepamätám dobre
Som Ti veľmi vďačná, že som ho tu našla. Teraz by ma ale zaujímalo, či sa to dá robiť aj trebárs z acidka, alebo kefíru, či niečoho podobného. Lebo toto terajšie mlieko už neskyslie ako voľakedy...ktovie čo by tam teraz narástlo ...neskúšali ste to niektorá nahradiť niečím? Ak áno, ako sa zmenila chuť?
Ja to robievam s jednou kyslou smotanou a 2 pohare mlieka normalneho, alebo aj biely jogurt, co je doma. A teraz som este dorobila tak,ze som mala doma trochu vajcoveho likeru, tak som ho upeceny poliala rovnomerne tym likerom, na to som dala jahodovy dzem, a poliala cokoladou. No je vybornyyyy.
0 0
velvet velvet

velvet je offline (nepripojený) velvet

lorelei Pozri príspevok
Ja to robievam s jednou kyslou smotanou a 2 pohare mlieka normalneho, alebo aj biely jogurt, co je doma. A teraz som este dorobila tak,ze som mala doma trochu vajcoveho likeru, tak som ho upeceny poliala rovnomerne tym likerom, na to som dala jahodovy dzem, a poliala cokoladou. No je vybornyyyy.
Super ...vyskúšam.
0 0
Zuzka10 Zuzka10

Zuzka10 je offline (nepripojený) Zuzka10

jednoduchá žena,matka,babička ...viac
Ja som sobotu robila pečené Raffaelo. Bolo to vynikajúce. Kamoška ktzorá bola u nás na návšteve, si hneď vypýtala recept. Ozaj vynikajúce.
0 0
AlaNR AlaNR

AlaNR je offline (nepripojený) AlaNR

Som, kto som...
Hrnčekový makový

1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček kryšt.cukru
1 hrnček mlieka
1 hrnček oleja
1 hrnček nemletého maku
1 prášok do pečiva
3 celé vajcia.
Vajcia vyšľahať do peny s cukrom, pridať mliečko, olej, mak a múku s práškom do pečiva. Dobre vymiešať a upiecť.
Podľa chuti navrch dať džem, čokoládu, ale nemusí byť vôbec nič a je dobrý.

Makové nemusím, ale v tomto je ten nepomletý mak taký fantasticky chrumkavý ako oriešky....
0 0
pasuliatko pasuliatko

pasuliatko je offline (nepripojený) pasuliatko

0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

tak vcera nas prepadla chut na sladke,tak necakane,tak som zhlobila takyto rychlovkovy vymysel:

cesto je moje obvykle-
2 vajcia vyslahat s 1 salkou cukru,potom pridat 2 salky polohr.muky,1 prasok do peciva,pol salky oleja/moze byt 2 kopcovite polievkove lyzice dakeho margarinu/,1 salku mlieka,pol dcl bublinkovej mineralky.
vyslahat.
no a nasypala som tam cely sacok mandlovych hobliniek-100g a este cca 3 PL kokosky-znova vyslahat.plech vymazat tukom a vysypat mukou alebo kokoskou.vyliat rovnomerne cesto a kavovou lyzickou cca 3 cm od seba do cesta klast kopceky Nutely.dat piect na 160 stupnov.hotove mozeme posypat este cukrom,ale nemusi.je to vyborne.

uz iba uprava-dnesna/18.11.2010/ varianta:

do zakladneho cesta som pridala 1 PL kakaa a 2 PL Nutely.vyliat na pomasteny plech,navrch jednej polovice poukladat kolieska zavareneho ananasu ,do druhej polky som nahadzala cele lieskovce-tie som potom pozatlacala do cesta.-obe varianty su super.
Naposledy upravil osky : 18.11.09 at 13:27
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

dalsi variant mojho zakl.receptu som piekla pre svojho muza vcera.
Jablkovo-vanilkovy kolac
takze zaklad:1 vajce so salkou cukru vyslahat,pridat 2 salky polohr.muky,1 prasok do peciva,pol salky oleja,1 salku mlieka,trosku mineralky-vyslahat.

do toho nastruhat na jemno 1 velke jablko bez supky a pridat 1 vanilkovy/nie vanilinovy!!!!/ cukor a trosku rumu-zaslahat do povodnej hmoty a naliat do formy na srnci chrbat.
piect vo vyhriatej trube pomaly na 150-160 stupnov priblizne 1 hodinu.
hotove obrezat a vyklopit,nechat vychladnut.potom tenko potriet pikantnym lekvarom aked to stuhne,poliat vrch cokoladou.
0 0
Vlastak Vlastak

Vlastak je offline (nepripojený) Vlastak

a aký je rozdiel medzi vanilkovým a vanilínovým cukrom ? Ja som si myslela že je to to isté.
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Vlastak Pozri príspevok
a aký je rozdiel medzi vanilkovým a vanilínovým cukrom ? Ja som si myslela že je to to isté.
vanilinovy cukor pozname,roky-ale to nie je pravy.je to vyrobene nejak inak ale nie z vanilky.
kdezto ten pravy vanilkovy cukor je teraz na trhu-predava sa balenie 3 sackov od Dr.Oetkera a ten je naozaj aromatizovany vanilkovym strukom-je to citit,je trochu drahsi ale stoji za to,napr.na vanilkove rozteky.vyskusajte.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať




Pridať pochvalu