kalkulka Zemiakové súľance nepapám, sú mi akési ťažké na žalúdok. Tie mäsovo-ryžové guličky mám rada, ale teraz radšej nie, to je tiež vlastne vyprážané, alebo poznáš iný recept?
neviem o akych gulickach je rec,ked su vyprazane, ale mi do paradalkovej omacky robime taketo:
uvarena ryza,
mlete mäso alebo pasteta,prip.parky,
trosku korenia-pre tych kt.nemozu je pripustne cili korenie./hoci je palive,je dobre aj na podrazdeny zaludok/,
stipku muskat.oriesku ,
nasekana petrzlenova vnat,
vajicko/ak nemozes,pridaj sojovu muku cca 2-3 polievkove lyzice./
sol
vsetko vymiesat na vlacnu masu,taku hustejsiu ale nie tvrdu,aby sa z toho dali tvarovat pekne gulky,riedit mozes vodou,zahustovat soj.mukou.
na pekac nalej vodu-cca na 2cm vysoko od dna,na to uloz gulky,prikry a pomaly dus v rure-asi na 200-220 stupnov.
Obcas skotroluj ci je este dost vody a ked su uz take dobre udusene,trva to cca 30-40 min/moze aj viac,podla toho ake pouzijes mäso/,odokryt a nechat len trosku pripiect.
ale to nie aby chytili korku,len tak aby ostali na povrchu take suchsie,nie vycivene.nemali by byt ani nahnedle,nie je to pecenie v pravom zmysle slova.
taketo gulky ti urcite neuskodia a su vyborne,aj same ,aj s par.omackou a k tomu varene zemiaky.