Sledovať
CENY MURARSKYCH PRÁC.
DOBRY DEN PRAJEM.CHCEL BI SOM SA OPYTAT CI BI NIEKTO VEDEL PORADIT V AKYCH CENNOVYCH HLADINACH SA POHYBUJE CENA PRACE ZA METER KUBICKY PRI HRUBEJ STAVBE.
V dnesnej dobe si murari zapytaju viac ako v ktorejkolvek inej profesii, nielen na Slovensku. Ja stale hovorim, ze len nech sa na zapade nedozvedia o narokoch nasich "majstrov", lebo budeme pocut samu nemcinu a anglictinu.
Treba blizsie specifikovat murovaci material + lepidlo resp. maltu, tvarovu narocnost zvislých konštrukcií... (lahsie sa muruju rovne steny ako vseliake elipsovite priecky s komplikovanými otvormi.) a samozrejme - o aky typ objektu sa jedna...
lektor aj
Pochváliť
Pekný den, chcela by som sa opýtať či máte niekto skúsenosti so soklovým vykurovaním, najma od firmy best-board, čo si tom myslite? Ideme stavať nízkoenergeticku drevostavbu. Dakujem za názory a skúsenosti.
Mam rad svet, nenavidim pretvarku. ...viac
Pochváliť A preco chces platit podla nejakych cudnych koeficientov? Ako chces posudit ci v tej cene nie je nieco nafuknute? Zoberies toho, co je najlacnejsi? Ja by som kazdopadne doporucil hodinovu sadzbu. Radsej hned vysvetlim preco. Uz to vidim ako vsetci kritizuju, ze budes platit flakanie. Ja myslim, ze nie. Ver tomu, ze ten co Ti urobi navrh ceny na akykolvek iny parameter dobre vie co Ti tam napocita, robi to denne a zivi sa tym. Nemas sancu posudit ako laik ci to tak moze byt. Aj Ty by si bol podobny fachman vo svojom odbore. Ak to aspon trochu dokazes posudit, dohodni si hodinovku, a jednoduchsie ustriehnes aby sa Ti ludia na stavbe neflakali. Su snad v nejakej fabrike robotnici plateni inak? Zvacsa su v hodinovke. Na to aby sa neflakali maju sefov. Na Tvojej stavbe si to Ty. Musim sa ale tych murarov aj trocha zastat. Su na stavbe najlacnejsi. Akekolvek ine remeslo je drahsie. Je to tym, ze murar je u Teba najcastejsie a najdlsie. Vodar, kurenar, elektrikar a ini su u Teba len kratko, tak Ta bez akejkolvek hanby zodru.
Su snad v nejakej fabrike robotnici plateni inak? Zvacsa su v hodinovke. Na to aby sa neflakali maju sefov. Na Tvojej stavbe si to Ty. Musim sa ale tych murarov aj trocha zastat. Su na stavbe najlacnejsi. Akekolvek ine remeslo je drahsie. Je to tym, ze murar je u Teba najcastejsie a najdlsie. Vodar, kurenar, elektrikar a ini su u Teba len kratko, tak Ta bez akejkolvek hanby zodru.
- Je veľa fabrík, kde sa pracuje úkolovo...
- Čo sa týka zastatia sa murárov - plne s tým súhlasím.
Jedna sa o jednoduchu stavbu rodinneho domu typu Bungalov,ziadne klenby a pod.Ako stav.material bude pouzita tehla 29cm
Poznam murarov ktori su zvyknuti brat 50-60tis. mesacne. A teraz, po 3/4 roku mozem s kludom vyhlasit, ze murari su na stavbe najvacsi blbci. Robia najvacsie chyby, clovek im nieco povie a za hodinu to urobia inak, vytacaju ma do uplnej zurivosti.
mam rada život
Pochváliť
Prerábali sme dom.Murárom sme platili 100SK na hodinu.Boli dva,robili,ale robota nestála za nič.Manžel ich vyhodil ani náradie si nezobrali.Dobrých murárov nemáme,tý su v zahraničí.

zatial sme spokojni...